Sport Centar

Vrabac predstavljen u novom klubu: Veoma mi je važno prisustvo Markovića

Kapiten naše seniorske reprezentacije Adin Vrabac juče je zvanično predstavljen španskim novinarima kao veliko pojačanje Iberostar Tenerifa.

Vrabac predstavljen u novom klubu: Veoma mi je važno prisustvo Markovića

Kako navodi Eldorsar.com, Vrabac je izjavio da se osjeća veoma ugodno na Kanarskim ostrvima.

Ovdje sam već nekoliko dana i vrlo dobro se osjećam. Imam dobre poveznice s klubom i Kanarima, jer je na mene veliki uticaj ostavio Nenad Marković, koji me je trenirao u mlađim reprezentativnim kategorijama BiH. Veoma mi je važno njegovo prisustvo i preporuke mog agenta – rekao je Vrabac i dodao:

Shvatio sam da riječ o vrlo profesionalnom projektu, gdje vam svi pomažu da napredujete. Ovo je sjajna prilika da igram u Endesa ligi koja je jedna od najjačih u Evropi.

Kapiten Zmajeva istakao je da je prelazak u Iberostar iz Partizana za njega veliki izazov, a sportski direktor kluba sa Kanarskih ostrva, Aniano Cabrera otkrio je da je Vrapca pratio još dok je igrao u njemačkom Triru, prenosi basket.ba.

On je polivalentan igrač, koji može povući napad, probiti protivničku odbranu, dobro prati igru i uvijek gleda da loptu proslijedi najbolje pozicioniranom saigraču. On je timski igrač. Zato smo odlučili da je Vrabac baš taj igrač koji će kompletirati naš tim – rekao je Cabrera i dodao:

Kada igrač ima 23 godine i kada je imenovan za kapitena Košarkaške reprezentacije BiH, onda je znak da je to igrač budućnosti.

 

adin vrabaciberostar tenerife
KOMENTARI

KOMENTARI