Sport Centar

Vojvodić: Mi smo pod opterećenjem, ali ćemo se znati nositi s tim

S posebnim zanimanje očekuje se start u novoj sezoni federalnog prvoligaša Sloge iz Simin Hana, ekipe koju svi vide kao budućeg premijerligaša.

Vojvodić: Mi smo pod opterećenjem, ali ćemo se znati nositi s tim
FOTO: Vojvodić: Samo nas titula zanima (Miroslav Petrović/FENA)

U 1. kolu Prve federalne lige Sloga danas dočekuje ekipu Metalleghea iz Jajca, a s obzirom na brojna igračka i trenerska pojačanja, domaćin je veliki favorit.

– Svi nas smatraju najvećim kandidatom za naslov prvaka. To jeste opterećenje, ali ćemo se s njim znati nositi. Uprava je zacrtala plasman u Premijer ligu i bilo bi deplasirano razmišljati o bilo čemu drugom – kazao je Feni trener Sloge Darko Vojvodić.

Respektuje ekipu Metalleghea, koja je prošle sezone igrala u društvu najboljih bh. timova, ali razmišlja samo o pobjedi.

– Bez obzira što smo se okupili prije mjesec dana, imamo momke koji su pravi profesionalci i znaju šta trebaju uraditi. Prva je utakmica, ne treba srljati, ali na kraju očekujem naša prva tri boda – zaključio je Vojvodić.

Pojačanje u stručnom štabu Sloge svakako je Mirsad Dedić, doskorašnji trener vratara Slobode.

– Ovo je moja prva utakmica u novom klubu nakon 12 godina provedenih na Tušnju. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, raspoloženje igrača je na zavidnoj visini i danas očekujem pobjedu koja će nam biti podstrijek za dalje – rekao je Dedić.

Utakmica Sloga – Metalleghe igra se u Simin Hanu od 17.30 sati.

darko vojvodicfkslogasiminhannkmetalleghe
KOMENTARI

KOMENTARI