Sport Centar

Vojvodić i Maksimović biraju: Borac se pojačava iz redova prvaka Slovenije

Saradnja koja je nedavno najavljena između FK Borac i biznismena Milana Mandarića, uskoro će dobiti svoje prvo poglavlje.

Vojvodić i Maksimović biraju: Borac se pojačava iz redova prvaka Slovenije

Saradnja koja je nedavno najavljena između FK Borac i biznismena Milana Mandarića, uskoro će dobiti svoje prvo poglavlje.

Čelnici Borca su sa vlasnikom Olimpije dogovorili dolazak nekoliko pojačanja, odlazak na pripreme u Ljubljanu, a i sam Mandarić je pokazao ambiciju da u narednom periodu “uđe u Borac”, pišu Nezavisne.

Delegacija kluba iz Platonove boravila je u Ljubljani, gdje su bili gosti vlasnika prvaka Slovenije. Nešto više od mjesec dana prošlo je od gostovanja Olimpije u Banjaluci i tada su čelnici dva kluba najavili saradnju koja bi uskoro trebalo da se realizuje.

U roku od desetak dana Darko Vojvodić, trener Banjalučana, te Marko Maksimović, sportski direktor, trebalo bi da odu u Ljubljanu, gdje će boraviti od pet do 10 dana, kako bi gledali treninge igrača prvaka Slovenije, nakon čega će izabrati igrače koji će u narednom periodu nastupati u “crveno-plavom”, najavio je Zeljković.

“Doći će sigurno tri ili četiri pojačanja. Trebaju nam pojačanja u svim linijama, a svi znamo da je ova ekipa pravljena za Prvu ligu RS. O tome ko će doći u Borac će odlučiti trener i sportski direktor, naravno uz konsultaciju sa ljudima iz Olimpije. Ono što je takođe velika pomoć – igrače će i dalje plaćati Mandarić, a svi znamo da igrači Olimpije imaju velike plate, koje mi ne možemo da isplatimo”, rekao je Zeljković.

Osim toga, dogovoreno je da ekipa Borca sredinom februara provede pet dana u Ljubljani, gdje će ujedno obaviti i dio priprema za nastavak Prve lige RS. U tom periodu će biti odigrana još jedna utakmica ova dva rivala, koja će biti odlična provjera za četu iz Platonove ulice.

Ono što mnoge najviše zanima je da li će nakon toga i sam Mandarić ući u Borac. Tokom boravka u Banjaluci najavio je da mu je ovo posljednja sezona u Olimpiji, što je otvorilo mogućnost dolaska u Borac, ali…

“Mandarić ima ambiciju da uđe u Borac, a sad ostaje da vidimo da li će to biti direktno ili ćemo da pričamo o poslovno-tehničkoj saradnji. Naravno, svi znamo da kod nas postoje zakonske prepreke. Zakon o sportu bi mogao da bude usvojen do kraja sljedeće godine, a naša želja je da ga već na proljeće proguramo u proceduru”, jasan je Zeljković.

darko vojvodicfkboracmarko maksimovicmilan mandaricolimpija ljubljana
KOMENTARI

KOMENTARI