Sport Centar

Vodio i druge reprezentacije: Legendarni fudbaler Veleža će se kandidovati za selektora BiH

Jedan od najboljih igrača BiH svih vremena Džemal Hadžiabdić jedan je od kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše agencija Patria.

Vodio i druge reprezentacije: Legendarni fudbaler Veleža će se kandidovati za selektora BiH

Izvor blizak Hadžiabdiću potvrdio je za novinsku agenciju Patria da će se legenda mostarskog Veleža kandidovati za mjesto selektora.

– Hadžiabdić će se kandidovati za mjesto selektora. Naš stručnjak je svjestan aktuelne situacije u Savezu, finansije mu nisu prioritet. Preuzimanje reprezentacije je veliki izazov u karijeri za njega, jer smatra da reprezentacija BiH ima izuzetno kvalitetne igrače koji mogu ostvariti daleko bolje rezultate od trenutnih i u tome vidi motiv za kandidaturu – kaže izvor Patrije.

Džemal Hadžiabdić rođen je u Mostaru 25. jula 1953. godine, a za Velež je odigrao 217 utakmica. Iz Mostara je otišao u engleski Swansea City za koji je od 1980. do 1983. godine odirao 105 utakmica. Za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije odigrao je 20 utakmica.

Već 25 godina radi kao trener u Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je i selektor Katara.

U avgustu 2015. godine bio je imenovan za selektora Iraka, ali je odustao od posla prije formalnog preuzimanja reprezentacije.

U Mostaru je poznat pod nadimkom Čorba, dok ga u arapskom svijetu zovu Jamal Haji.

dzemal hadziabdicfkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI

Esad
Gost

Ma gdje god da je dosao dobio je otkaz. Nije on kalibar za selektora!

Benjamin
Gost

Ovo vec pocinje biti sprdnja sa ovim samo zvanim selektorima

wpDiscuz