Sport Centar

Vlasnik Hife poslao emotivnu poruku bh. karatistkinji koja nije u stanju da finansira SP

Vlasnik kompanije "Hifa Petrol", Ahmed Ahmetlić, ponovo je pokazao da voli ulagati u sport, pa je tako odlučio pomoći talentovanoj Ajli Mahmutović kako bi otputovala na Svjetsko prvenstvo u karateu koje se održava na Tenerifeu.

Vlasnik Hife poslao emotivnu poruku bh. karatistkinji koja nije u stanju da finansira SP

Ajla, kao jedna od najboljih karatistkinja Bosne i Hercegovine, uzburkala je javnost objavom na Facebook profilu u kojoj je navela kako nije u stanju da ode na smotru najboljih na svijetu zbog finansijskog stanja.

”Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela”, napisala je Ajla.

Ipak, nedugo zatim stigla je poruka vlasnika Hife koji je poručio da će njegova kompanija lično finansirati odlazak na Tenerife.

”Djevojko, ne poznajem te ali nema razloga da takav talenat napusti BiH. Hifa Petrol će ti uplatiti sva potrebna sredstva za odlazak. Javi se u inboks i napiši broj računa”, napisao je Ahmetlić.

Podsjetimo, Hifa Petrol je i ranije potpisivala sponzorske ugovore sa bh. sportistima, a posljednje ime u nizu je bilijarski ‘wunderkind’ i višestruki evropski prvak, Sanjin Pehlivanović.

ajla mahmutovichifakarate
KOMENTARI

KOMENTARI

Alen
Gost

NEDAJMO NASU HIFU!!!

Okanite se tocenja srpskog goriva na Gazprom ili hrvatska goriva na INA benzinskim..NIJEDAN Srbin ne toci ni na ejdnoj drugoj vec na SVOJOJ , Hrvati takodjer-SAMO INA…sta mi Bosnjaci glumimo?!

Hifa je UVIJEK pomagala,pomaze i BH Telecom i sve nase velike firme negledajuci kao drugi na imena onih kojima je pomoc potrebna..
ZATO BRAVO HIFA-Gorivo tocimo SAMO kod NASE HIFE!

Krajisnik
Gost

Tacno Alene. Potpuno se slazem ali nasima je lakse 20 cm u onu stvar nego 5 cm u glavu. Svaka cast gazdi Hife i nasoj Ajli puno srece abd

Edin Jusic
Gost

Zar nije u RS-u gorivo 5 feninga jeftinije?

wpDiscuz