Sport Centar

Sarajlija Vladimir Petković nakon velike pobjede protiv Srbije: Sačuvali smo hladnu glavu

Vladimir Petković. Sarajlija je sjajno postavio tim, napravio odličnu izmjenu na početku drugog dijela kada je indisponiranog Harisa Seferovića zamijenio sa Mario Gavranovićem i sigurno da Petković nosi ogromne zasluge za trijumf Švicarske.

Sarajlija Vladimir Petković nakon velike pobjede protiv Srbije: Sačuvali smo hladnu glavu

Svakako da je jedan od najzaslužnijih pojedinaca za trijumf Švicarske nad Srbijom (2:1) bio selektor te zemlje Vladimir Petković. Sarajlija je sjajno postavio tim, napravio odličnu izmjenu na početku drugog dijela kada je indisponiranog Harisa Seferovića zamijenio sa Mario Gavranovićem i sigurno da Petković nosi ogromne zasluge za trijumf Švicarske.

“Bio je ovo zanimljiv susret. Nakon prvog poluvremena smo gubili 0:1. No, uspjeli smo zadržati hladnu glavu. Najvažnije je da smo uspjeli razviti pobjednički mentalitet, što se vidjelo i u prvom našem susretu protiv Brazilaca, kada smo se također vratili nakon što smo gubili”, kazao je Petković.

Osvrnuo se Sarajlija i na maestralan nastup Xherdana Shaqirija.

“Shaqiri je odigrao jako dobro, posebno drugo poluvrijeme. Mnogo se kretao, bilo ga je svuda i svakako da će mu ovakva igra mnogo značiti u nastavku turnira”, kazao je Petković.

svjetsko prvenstvo u rusijivladimir petkovic
KOMENTARI

KOMENTARI