Sport Centar

Vlada podržava kandidaturu za domaćinstvo EURO 2024. godine

Ministar sporta i omladine Republike Turske Osman Askin Bak izjavio je da turska vlada snažno podržava kandidaturu te zemlje za organizaciju Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine. Istakao je da je Turska kandidat koji nema nikakvih nedostataka kada je u pitanju ispunjavanje međunarodnih standarda.

Vlada podržava kandidaturu za domaćinstvo EURO 2024. godine

Ministar Bak je kao gost uredničkog deska Anadolu Agency (AA) danas kazao da Turska ima nove i moderne stadione i odličnu kompletnu infrastrukturu za održavanje Evropskog prvenstva.

“Za domaćina EURO-a se takmičimo s Njemačkom. Proteklih godina smo bili domaćini uspješnih sportskih manifestacija. Turska je danas sigurna koliko su sigurni i New York, London ili Pariz“, kazao je Bak.

Ističući da neki krugovi u inozemstvu pokušavaju diskreditirati Tursku, Bak je kazao da je sigurnost u Turskoj u najmanju ruku na nivou na kojem je i u inozemstvu.

“Turska vlada podržava kandidaturu za domaćina EURO-a i aktuelni proces lobiranja se dobro odvija. Turskoj priliči da bude domaćin velikih prvenstava“, poručio je Bak.

Resorni turski ministar Bak je, također, kazao da je tužan zbog neplasmana fudbalske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Rusiji, a izrazio je nadu da će uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2020. godine ”rastjerati crne oblake” koji su se nadvili iznad reprezentativnog fudbala te zemlje.

Ukazujući na uspjehe turskih klubova na evropskoj sceni, u prvom redu Besiktasa, Bak je kazao da nije protiv dovođenja stranih fudbalera u turske timove, ali da se to mora raditi na način da u svakom klubu bude po četiri ili pet izuzetno kvalitetnih fudbalera.

euro 2024turskavlada
KOMENTARI

KOMENTARI