Sport Centar

Vjerovali ili ne: Prošle godine bio u komi, jutros osvojio olimpijsku medalju

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris jutros je osvojio bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u martu prošle godine zadobio ozljede opasne po život - 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

Vjerovali ili ne: Prošle godine bio u komi, jutros osvojio olimpijsku medalju

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris jutros je osvojio bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u martu prošle godine zadobio ozljede opasne po život – 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

Prilikom pokušaja izvođenja elementa koji je uključivao okret od 1440 stepeni McMorris je udario u stablo te mu je tom prilikom eksplodirala slezena, probušeno mu je plućno krilo, te je slomio čeljust, zdjelicu, lijevu ruku i nekoliko rebara. Zbog ozbiljnosti povreda ljekari su ga stavili u stanje inducirane kome.

Uslijedio je višemjesečni oporavak, a već u novembru prošle godine McMorris se takmičio u Svjetskom kupu i – pobijedio!

“Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati”, rekao je McMorris.

Za McMorrisa ovo je druga olimpijska medalja koju je osvojio, bio je bronzani u slopestyleu i prije četiri godine u Sočiju.

Zlato na današnjem takmičenju osvojio je Redmond Gerard, Max Parrot je srebrni.

mark mcmorriszimske olimpijske igre
KOMENTARI

KOMENTARI