Sport Centar

Višća: Osim će igračima Željezničara najbolje objasniti u kakvom klubu igraju

Bosanskohercegovački reprezentativac i član Basaksehira, koji je lider turske Superlige, Edin Višća, govorio je o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, povratku Amara Osima na Grbavicu...

Višća: Osim će igračima Željezničara najbolje objasniti u kakvom klubu igraju

Bosanskohercegovački reprezentativac i član Basaksehira, koji je lider turske Superlige, Edin Višća, govorio je o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, povratku Amara Osima na Grbavicu…

U razgovoru za Interview.ba, Višća je istakao da su se velike promjene desile dolaskom Roberta Prosinečkog na klupu Zmajeva.

“U takmičenju B divizije Lige nacija, prikazali smo disciplinovanu igru, što nam je omogućilo plasman među najbolje evropske reprezentacije. Dolaskom i izborom Roberta Prosinečkog za selektora, dobili smo novu energiju. Zajedništvo se najbolje vidi na terenu kroz iskazanu maksimalnu borbenost u svim utakmicama Lige nacija. Zato smo nagrađeni prvim mjestom u grupi i načinili smo pravu uvertiru uoči kvalifikacija za Euro, ujedno priredivši radost navijačima“, ističe Višća i dodaje:

“Zadovoljan sam ishodom žrijeba za Euro. Smatram da je grupa dobra, ali je isto tako nezgodna. Protivnici su opasni, no mislim da je sve do nas. Moramo biti pravi i kontinuirano igrati dobro. Kvalitet imamo i možemo se nadati direktnom plasmanu na Euro. Favoriti smo na papiru i prema sadašnjem rejtingu reprezentacija. Međutim, moramo to potvrditi igrama na terenu jer niko se neće predati bez borbe”.

Najavio je žestoku borbu za titulu prvaka Turske, iako njegov tim ima šest bodova prednosti u odnosu na Galatasaray.

“Imamo šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Glatasaray, koji je i aktuelni prvak Turske. Još je 12 kola do kraja prvenstva i slijedi nam žestoka trka za titulu jer se stvari u fudbalu mijenjaju jako brzo. Za sada igramo najljepše i moramo nastaviti još bolje i u jačem tempu, ukoliko želimo titulu. Vjerujem da ćemo uspjeti i radovati se na kraju sezone”, dodao je Višća koji je za kraj prokomentarisao i povratak Amara Osima u Željezničar, svoj nekadašnji klub.

“Mislim da su se desile pozitivne promjene u Želji. Amar Osim je mene doveo u Željezničar i tada kao 19-godišnjaka gurnuo u prvih 11 pored Mirsada Bešlije i Seada Bučana. Očekujem da će Amar napraviti dobar posao. Naravno, ova sezona će biti teška jer prvi dio je bio jako slab i zaostatak za vodećima je veliki. Vjerujem da će Željo izaći u Evropu. Igrači moraju znati kakav je klub Željezničar, a to će im najbolje objasniti Amar Osim.Vjerujem u novu klupsku strukturu i na duže staze da ćemo vidjeti jedan novi i bolji Željezničar”.

amar osimbasaksehiredin viscafkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Kole
Gost

U propalom u kakvom će igrati, to je jasno svima 👌

Nek komsiji crkne krava
Gost

A ti si bolestan. 😀

A. O
Gost

Kole Jel ti to reko mrtvi čevapdzija Hase

wpDiscuz