Scsport.ba > Formula 1 > Wolff želi angažovati Rossija u Formuli 1 naredne sezone

Wolff želi angažovati Rossija u Formuli 1 naredne sezone

Legendarni Italijan u bolidu

Wolff želi angažovati Rossija u Formuli 1 naredne sezone


Autor: Sport Centar
Datum:

Vlasnik Mercedesa Toto Wolff je najavio poziv Valentinu Rossiju da se oproba i u najbržem cirkusu na svijetu, te da vozi za ekipu Mercedesa u Formuli 1 već naredne godine.

Prošče sezone Rossijev kolega iz Yamahe Jorge Lorenzo je imao priliku da proba svoje vještine i u bolidu Mercedesa, ali je to bilo samo tokom jedne vožnje. No, sa Rossijem bi projekat mogao biti ozbiljniji.

Naime, Wolff namjerava da testira sposobnosti Rossija i u bolidu Formule 1, te tako možda za budućnost stvori osnovu prema kojoj će angažovati legendarnog motociklistu i u najbržem cirkusu na svijetu.

„Formula 1 je također i zabava. Zato bih volio da testiramo sposobnosti Valentina Rossija i Sebastijana Ožijea za volanom naših bolida. Da, moja ideja je da organizujemo testiranje sa njima“, rekao je Wolff.

„Ako Wolff želi da me pozove, ima moj broj“, rekao je Rossi nedavno na pitanje da li bi testirao bolid Mercedesa, „Kako bih mogao da kažem ne? Imao sam sreću da testiram Ferrari, dobar sam prijatelj sa mnogim momcima iz Maranellija, a testiranje sa Mercedesom bi možda bila neka poluizdaja. Ali, kako ne bih testirao ako bi me pitali?“.

Osim Rossija, Wolff želi angažovati i Sebastiana Ogiera i vidjeti da li je on dovoljno sposoban za vožnju Formule 1.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke