Scsport.ba > Zimski sportovi > Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica

Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica

Najbolja u obje vožnje

Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica


Autor: Sport Centar
Datum:

Slovakinja Veronika Velez Zuzulova i nakon druge vožnje na utrci Snow Queen Trophy na Sljemenu je postigla najbolje prolazno vrijeme i postala nova Snježna kraljica.

Uz Veroniku Velez Zuzulovu koja je nastupila sa startnim brojem 1 i osvojila ovu prestižnu titulu Snježne kraljice, drugo mjesto osvojila je njezina sunarodnjakinja Petra Vlhova. Treće mjesto pripalo je Šarki Strachovoj iz Češke koja je za pobjednicom bila u zaostatku 52 stotinke.

Amerikanka Mikaela Shiffrin, dvostruka sljemenska kraljica i po mnogima favorit ove utrke, ispala je u prvoj vožnji ne završivši utrku. Isto se dogodilo i jedinoj hrvatskoj natjecateljici Leoni Popović koja je nastupila na 61. mjestu te predstavnici BiH Elvedini Muzaferiji.  Krunu Snježne kraljice Zuzulovoj je uručila državna tajnica za sport i jedna od najboljih skijašica svih vremena Janica Kostelić, a plaštom je Zuzulovu zaogrnuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Zuzulova je bila najbolja u obje vožnje, čime je potvrdila svoju nadmoć nad ostalim natjecateljicama.
 Sutra se u centru grada vozi utrka skijaških legendi povodom 50 obljetnice Svjetskog kupa, a prekosutra, 5. siječnja, na Sljemenu se vozi muška slalomska utrka.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke