Scsport.ba > Liga BiH > Čutura: Izviđač osvaja duplu krunu u BiH ove sezone

Čutura: Izviđač osvaja duplu krunu u BiH ove sezone

Najtalentovaniji Ljubušak

Čutura: Izviđač osvaja duplu krunu u BiH ove sezone


Autor: Sport Centar
Datum:

Jedan od najtalentovanijih rukometaša Izviđača Josip Čutura najavio je da će njegov klub bez ikakvih problema osvojiti Premijer ligu BiH ove sezone.

Aktuelni branioc titule prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu je mnogo podmladio tim za novu sezonu, pa je tako i Čutura sa 22 napunjene godine među igračima koji imaju dosta iskustva u timu. On ističe da je Izviđač najbolji bh. rukometni klub, te da ne bi trebalo biti problema u završnici prvenstva.

„Mogu se pohvaliti kako stvarno dosta igram, gotovo cijelu utakmicu, jer na mojoj poziciji i nemamo prevelik izbor. Marković i Primorac su još mlađi igrači tako da dosta minuta provodim na parketu. SEHA liga, po meni nikada nije bila kvalitetnija, jer je od ove sezone baš sve na visokoj razini. Znali smo da se ne možemo nadati nekom rezultatu, ali smo isto tako zadovoljni prikazanim igrama, jer smo svima pružili snažan otpor i nismo se predali bez borbe”, rekao je Čutura za Prvi.tv.

„Veoma sam zadovoljan što mogu igrati jednu ovako jaku ligu s velikim imenima svjetskog rukometa. Igrati s igračima kao što su Kristopans iz Meškova, Nilsson iz Veszprema, Ilić, Nagy, Karačić, Canellas i dosta drugih velikih rukometaša. Do jučer sam ih gledao samo na TV-u, a sada igram protiv njih i to je jedno ogromno iskustvo.”

Izviđač je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio tek tri boda i to zahvaljujući pobjedi nad Tatran Prešovom, no Čutura smatra kako su pružili dobre predstave i kako je nedostajalo malo sreće da se uzme još koji bod.

„Uspjeli smo pobijediti samo Tatran pred svojim navijačima što je također veliki uspjeh ovog kluba. No, samtram kako smo mogli imati i više bodova, jer smo u dosta utakmica držali rezultatski priključak, pogotovo kada smo igrali u Ljubuškom. Nedostajala je malo doza sreće i mirnoće u završnici, pogotovo protiv Zagreba i Celja. U tim utakmicama sam i osobno dao svoje najbolje partije, ali nažalost nismo došli do pobjeda. Od Celja smo izgubili jedan (31:32), a od Zagreba dva razlike (26:28).

Ovaj 194 cm visok i snažan pivot dobro je upoznat i sa situacijom u domaćem prvenstvu, gdje će se Izviđač priključiti u play-offu, a posebno prati i svoj bivši klub Zrinjski.

„Naravno da sam upoznat sa stanjem u Premijer ligi i snagom vodećih klubova. Vogošća i Borac su najjači klubovi i gotovo su sigurni sudionici play-offa. Velika borba se očekuje za treće mjesto između Zrinjskog, Dervente i Bosne, te se nadam kako će se Zrinjski uspjeti odhrvati i zadržati ovu poziciju. Pokazali su dobre igre, a vidim da je u klub došlo i nešto novca, te se rukomet vratio u Mostar. Bilo bi lijepo sresti se s bivšim suigračima u završnici prvenstva”, govori Čutura, te nastavlja o ambicijama kluba:

„Imamo dobrog trenera Zdenka Grbavca od kojeg smo stvarno dosta naučili. Već je dvije i pol godine s nama, a njegov dobar rad najbolje ocjenjuje osvajanje titule prošle sezone, te ulazak u finale Kupa. Ove godine želimo podići ljestvicu i samo nas dvostruka kruna zanima, jer smo već i u četvrtfinalu Kupa. Skupili smo dosta iskustva u SEHA ligi i mislim kako ćemo se lagano prošetati kroz domaća natjecanja, no, to moramo pokazati na parketu. Vjerojatno je ova momčad po posljednji put na okupi, jer će nas većina napustiti klub po završetku sezone, tako da nam neće nedostajati motivacije da se od svog kluba i navijača oprostimo s naslovima.”

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke