Scsport.ba > Moto GP > Sukob Rossija i Lorenza još uvijek nije završio

Sukob Rossija i Lorenza još uvijek nije završio

Lorenzo opet uzeo riječ

Sukob Rossija i Lorenza još uvijek nije završio


Autor: Sport Centar
Datum:

Jorge Lorenzo i Valentino Rossi nastavljaju verbalni sukob nakon što je Talijan pretekao Španca u posljednjoj trci za vikend.

Lorenzo je na početku osudio Rossija da vozi preagresivno i da je njegov način preticanja prljav, a onda je legendarni vozač istakao kako neće dozvoliti Lorenzu da tako priča o njemu, međutim sukob se ipak nastavlja:

„Ako imaš 37 godina, moraš da pustiš druge da pričaju. Sve je stvar vaspitanja. On uvijek radi isto, svakog četvrtka tokom konferencije. Kada drugi vozači pričaju, on takođe priča i to veoma glasno“, istakao je Lorenco.

Rasprava na konferenciji je bila samo posljednja epizoda u problematičnom odnosu između Rossija i Lorenza, kojima je ova sezona sedma tokom koje su timske kolege. Španac će, podsjetimo, na kraju sezone napustiti Jamahu i preći u Dukati, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

„Ovo što se desilo nije da je on pričao, već me je prekinuo kada je bio moj red da govorim. Želio sam da odgovorim na pitanje koje mi je postavljeno, da dam svoje mišljenje. Odjednom, on je počeo da se smije, kao što je i obično slučaj kada drugi vozači govore tokom konferencije za štampu“, rekao je Lorenzo.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke