Scsport.ba > Liga BiH > Sarajevo i Sarajlije ne odustaju od Bosne: Studenti slavili pred punom Skenderijom

Sarajevo i Sarajlije ne odustaju od Bosne: Studenti slavili pred punom Skenderijom
FOTO: SCsport.ba / Vedad Hadžihasanović

Bolji od Slobode

Sarajevo i Sarajlije ne odustaju od Bosne: Studenti slavili pred punom Skenderijom


Autor: Haris Halvadžija
Datum:

U 5. kolu muškog košarkaškog prvenstva BiH sarajevska Bosna je pred oko 5000 gledalaca u dvorani Mirza Delibašić savladala Slobodu sa 83:67.

Nekadašnji prvak Evrope je pred gašenjem zbog ogromnih dugovanja prema Nikoli Vučuroviću koji je u klubu igrao u periodu od jula 2008. do novembra 2009. godine. Ukupna dugovanja iznose oko 180.000 KM, a rok za isplatu ističe, pa je ovo vrlo moguće bio posljednji meč našeg velikana sa Bosninim grbom i bojom dresa. Ipak, puna Skenderija je potvrdila da Sarajevo i Sarajlije neće tako lako odsutati od svoje velike ljubavi i da će se boriti da Bosna opstane.

Što se meča tiče Studenti su ga dobro otvorili i stekli su solidnu prednost u prvoj dionici, međutim Tulzaci su u drugoj zaigrali mnogo bolje i na odmor su otišli vodstvom 35:41. Da se izenanđenje ne desi domaći su se pobrinuli u trećem periodu koji su dobili sa 27:12, te su do kraja mirno priveli meč kraju, ostvarivši četvrtu pobjedu sezone.

Šturanović sa 21 poenom bio je najefikasniji kod domaćih, Ikonić je dodao 15 poena, a Dragičević 12. U redovima Tulzaka istakli su se Dumić sa 18 i Hasandić sa 15 ubačaja.

Autor: Haris Halvadžija Datum:

Facebook preporuke