Scsport.ba > Reprezentacija > Rukometaši BiH doputovali iz Beograda, pripreme nastavljaju na Ilidži

Rukometaši BiH doputovali iz Beograda, pripreme nastavljaju na Ilidži

Muška rukometna reprezentacija

Rukometaši BiH doputovali iz Beograda, pripreme nastavljaju na Ilidži


Autor: Fena
Datum:

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je avionom doputovala u Sarajevo, nakon što je u proteklih sedam dana u Skoplju i Beogradu odigrala pet prijateljskih kontrolnih susreta sa selekcijama Makedonije i Saudijske Arabije, koje se pripremaju za nastupe na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Izabranici selektora Bilala Šumana poraženi su u sva tri susreta s Makedoncima (31:35, 24:28, 30:32), dok su protiv Saudijaca zabilježili dvije pobjede, jučer 28:22 i danas 36:35.

Reprezentacija će na okupu ostati još sedam dana na Ilidži gdje će nastvati pripreme za preostale četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Selektor Šuman će u nerednim danima napraviti analizu odigranih utakmica, a u nastavku priprema reprezentativci će dva puta dnevno trenirati u dvorani KSC Ilidža.

Najbolje bh. rukometaše u kvalifikacijama očekuje dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije.

Do utakmica s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

Bh. tim je početkom novembra prošle godine kvalfikacije za EP otvorio sa dva poraza, od Španije u gostima sa 30:21, te od Austrije u Sarajevu sa 23:22.

Autor: Fena Datum:

Facebook preporuke