Scsport.ba > Ostalo > Rahimić uz mnogo entuzijazma dočekuje izazove Veleža

Rahimić uz mnogo entuzijazma dočekuje izazove Veleža

Kreću pripreme ''Rođenih''

Rahimić uz mnogo entuzijazma dočekuje izazove Veleža


Autor: Sport Centar
Datum:

Ekipa Veleža je zvanično započela sa pripremama za novu sezonu, pošto je u Mostaru danas održana prozivka.

Treneru Ibri Rahimiću su se odazvali svi planirani igrači, a bivši strateg Mladosti je odlučio uz mnogo entuzijazma ući u nastavak sezone gdje se očekuje poboljšanje plasmana na tabeli Prve lige FBiH, a nakon toga i spremanje tima za sljedeću sezonu.

„Mi smo danas održali prozivku ekipe, i od sutra krećemo sa radom. Zbog niskih temperatura, par dana radit ćemo u zatvorenom, a čim vremenski uslovi dozvole, radit ćemo na otvorenom. Za pripreme je dovoljno je šest sedmica, a mi na raspolaganju imamo osam. Pošto će biti izmjena u igračkom kadru, želim da imaju dovoljno vremena da se uklope u ekipu. Također, radit ćemo na individualnim kvalitetama igrača, jer sada će selekcija biti podignuta na veći nivo.“, rekao je Ibro Rahimić.

Nakon toga je objasnio šta očekuje ekipu Veleža u narednom periodu kada su u pitanju pripremne utakmice.

„Što se tiče utakmica, planiramo 21.01. odigrati ovdje sa Olimpicom. Zatim, 28.01. bi trebali igrati sa Sarajevom, najvjerovatnije u Čitluku. 08.02. u planu je da igramo protiv Neretvanca, a 18.02. protiv Željezničara. Pokušat ćemo dogovoriti još prijateljskih, vjerovatno protiv Mladosti, dok je u ovom trenutku teško planirati neke utakmica protiv ekipa iz Prve lige, pošto su još skoro svi na odmoru. Uglavnom, ponuda ima, Velež je brend, i tu neće biti problema.“

Prvi trening ekipa Veleža će odraditi sutra.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke