Scsport.ba > Ostalo > Protekla godina bila je najuspješnija od osnivanja ŽKK Play Off

Protekla godina bila je najuspješnija od osnivanja ŽKK Play Off

Prvakinje BiH i učesnice WABA lige

Protekla godina bila je najuspješnija od osnivanja ŽKK Play Off


Autor: Sport Centar
Datum:

Iza ŽKK „Play Off “ je najuspješnija godina od osnivanja kluba.

U 2016. po prvi puta su se okitili titulom prvaka Bosne i Hercegovine, igrali su finale Kupa BiH i ove sezone su jedini predstavnici naše zemlje u regionalnoj WABA ligi u kojoj na najbolji način prezentiraju našu žensku košarku s obzriom da su u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja dva puta pobjedili jedan renomirani klub kakav je beogradski „Partizan“.

U domaćem takmičenju, „Play Off“ i ove sezone sigurno korača ka novoj tituli s obzirom da su trenutno  lideri na tabeli bez poraza. Ono što u „Play Off“-u s ponosom  ističu je podatak da čak deset igračica ovog kluba nastupa u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegove od čega četiri igraju za „A“ reprezentaciju.

Goran Lojo-trener ŽKK Play Off

„Naš cilj je da nastavimo s afirmacijom mladih igračica. Ovo je projekat koji traje već tri sezone,djevojke su sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine i naš jedini kriterij je kvalitet i da su djevojke potencijalne reprezentativke Bosne i Hercegovine. Mi se trudimo da ih  kroz klub afirmišemo kako bi u toku svoje karijere mogle da naprave iskorak i da odu u neki poznati inostrani klub.“

U ŽKK „Play Off“ žele da u narednoj godini nadmaše rezultat prethodne sezone. Cilj je jasan,pored titule prvaka BiH,u svoje vitrine žele donijeti pehar pobjednika Kupa BiH te u WABA ligi uči u samu završnicu takmičenja. Vjeruju da s ovim rosterom igračica taj cilj mogu ostvariti.

Armin Šećerović-pomoćni trener ŽKK Play Off

„Iako je u sportu mnogo teže odbraniti trofeje nego ih osvojiti mi se nadamo da ćemo naredne godine biti još uspješniji. Primarni cilj je odbraniti titulu prvaka BiH,a potom osvojiti Kup i pokušati uči na Final four regionalne lige. Mi vjerujemo da imamo snage za tako nešto i trudit ćemo se da taj cilj ostvarimo.“Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke