Scsport.ba > Odbojka > OK Novo Sarajevo postiže značajne rezultate u BiH, ali i van granica naše države

OK Novo Sarajevo postiže značajne rezultate u BiH, ali i van granica naše države

Klub osnovan 2006. godine

OK Novo Sarajevo postiže značajne rezultate u BiH, ali i van granica naše države


Autor: Sport Centar
Datum:

Odbojkaški klub Novo Sarajevo osnovan je 2006. godine i okuplja oko 200 djevojčica uzrasta od sedam do 18 godina. Uz izuzetno odricanje djece, roditelja i trenera postigao je značajne rezultate širom BiH, čak i van granica naše države.

OK Novo Sarajevo dao je nekoliko reprezentativaca BiH u mlađim selekcijama. Klub je učestvovao na mnogim takmičenjima i postigao zavidne rezultate, a neki od njih su: osvajanje prvenstva u odbojci Kantona Sarajevo u sezonama 2008/09 i 2009/10, dok su u tri različite kategorije bili drugi u sezoni 2010/11, a osvojena je titula u juniorskoj konkurenciji u sezoni 2011/12. 

Na Međunarodnom turniru u Sloveniji 2013. godine osvojili su drugo mjesto u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, te je članica OK Novo Sarajevo proglašena najboljom igračicom turnira. 

Pored redovnih treninga, klub redovno učestvuje na Međunarodnim turnirima širom Evrope, organizuje ljetni kamp odbojke na moru svake godine kao i ljetne škole odbojke. Ove godine klub je učestvovao u saradnji sa OK Novi Grad na Međunarodnom turniru odbojke u Austriji. 

"Na bilo kojem turniru na kojem smo učestvovali ostavljali smo dojam kulturne, korektne i organizovane ekipe. Klub u narednom periodu planira mnogo aktivnosti i to na međunarodnom nivou, a istakut ćemo neke od njih , kao što su učešće na Međunarodnom odbojkaškom turniru u Ljubljani Slovenija u periodu od 05.01. – 10. 01. 2017. godine na koji smo posebno ponosni, jer vodimo 50 učesnica u četiri kategorije i jedina smo ekipa iz BiH koja će među pet evropskih zemalja predstavljati Bosnu i Hercegovinu", rekao je trener Selmir Fejzić za SCsport.ba, koji je za kraj dodao: 

"Svaka donacija u vidu opreme bi nam dobro došla. Otvoreni smo za saradnju kroz projekte i saradnju sa pravnim licima". 

Klub ima treninge u nekoliko osnovnih škola, a to su: Pofalići, Malta, Kovačići, Hasan Kikić, Katolički školski centar Stup, Behaudin Selmanović Briješće, Sokolje, Aleksa Šantić, Dobroševići.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke