Scsport.ba > Zimski sportovi > Održan skijaški vremeplov u centru Zagreba, sutra utrka na Sljemenu

Održan skijaški vremeplov u centru Zagreba, sutra utrka na Sljemenu

Pod brojem 71. vozit će Marko Šljivić

Održan skijaški vremeplov u centru Zagreba, sutra utrka na Sljemenu


Autor: Anadolija
Datum:

U Bakačevoj ulici u centru Zagreba uz podršku velikog broja gledatelja i izravan televizijski prijenos, održana je revijalna utrka 18 skijaških legendi kojom je obilježena 50. godišnjica od prve utrke u FIS Svjetskom kupu u alpskom skijanju.

Na utrci je sudjelovalo 18 ukupnih pobjednica i pobjednika Svjetskog skijaškog kupa predvođenih s prva dva skijaša nositelja ove titule, Francuzom Jeanom-Claudeom Killyjem i Austrijancem Karlom Schranzom.

Uz spomenutu dvojicu i domaće skijaše, Janicu i Ivicu Kostelić, nastupili su i Annemarie Moser-Pröll, Pernilla Wiberg, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Petra Kronberger, Tamara McKinney, Tina Maze, Andreas Wenzel, Michele Jacot Herry, Lise-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl i Nicole Hosp.

Staza dugačka 165 metara započela je povijesnim vratima, a završila novim, s tim da je svaki od skijaša nosio kombinezon iz vremena svog osvajanja ove prestižne skijaške titule.

Događaju je u VIP dijelu gledališta prisustvovao hrvatski premijer Andrej Plenković, a preko tisuću okupljenih Zagrepčana na Trgu bana Jelačića pozdravio je suorganizator cijelog događaja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Revijalnoj utrci prethodilo je izvlačenje startnih brojeva za mušku utrku Snow Queen Trophy 2017. koja će se sutra održati na sljemenskom Crvenom spustu.

Autor: Anadolija Datum:

Facebook preporuke