Scsport.ba > Ostalo > Novi Renault Megane je prvi kompakt sa 4Control šasijom

Novi Renault Megane je prvi kompakt sa 4Control šasijom
Prvi kompakt sa tehnologijom četiri upravljiva točka

Novosti

Novi Renault Megane je prvi kompakt sa 4Control šasijom


Autor: A. Muharemović
Datum:

Novi Renault Megane u GT izvedbi prvi je automobil u segmentu sa vrhunskom šasijom 4Control, specijalno kalibriranom od strane stručnjaka iz Renault Sport odjela.

Renaultova nenadmašna šasija 4Control, do sada rezervisana samo za modele iz viših segmenata, obradovat će ljubitelje i poštovaoce kompaktnih vozila, budući da Novi Megane kao prvi model u kompaktnom segmentu donosi ovu naprednu tehnologiju u svom GT ruhu. Šasija 4Control je Renaultova inovacija koja kontroliše usklađivanje položaja zadnjeg para točkova, osiguravajući izuzetan vozački užitak kombinujući sportsko ležanje automobila i sigurnosti za upravljačem. Specijalnost ove šasije leži na zavojitim cestama, gdje do izražaja dolazi dinamično upravljanje i stabilnost vozila prvi većim brzinama.

 

Svestranost kod Novog Meganea posebno dolazi do izražaja sa 4Control šasijom, koja je specijalno kalibrirana od strane stručnjaka iz Renault Sport odjela. Temeljita podešavanja na podvozju uključuju rekalibraciju: amortizera, opruga, ESP sistema, kočnica itd. Međutim, Renaultovi inžinjeri sa bogatim i zavidnim iskustvom u motorsport struci donose niz novotarija na verziji GT, dopunjavajući napredni sistem upravljanja. Naime, verzija Megane GT ''zapošljava''  dodatne tehnologije: Multi Change Down – rafalno šaltanje brzina naniže i Launch Control – brzo i efikasno ispaljivanje pri startanju automobila, do sada rezervisano za ultrasportske jurilice.

 

Renault Sport odjel je nesumljivo stručno i krajnje bezuslovno pretočio sve svoje znanje u Novi Megane, kako bi ovaj kompakt postao lider udobnosti i užitka u vožnji.  Šasija 4Control, Energy turbobenzinski agregat TCe 205 i 7-stepeni EDC mjenjač sa polugicama za izmjenu brzina smještenim na upravljaču nude jedinstveno iskustvo vožnje na svim vrstama podloge. 

 

Autor: A. Muharemović Datum:

Facebook preporuke