Scsport.ba > Ostalo > NK Bosna Visoko dobila novu Upravu i grb

NK Bosna Visoko dobila novu Upravu i grb

Kadrić na čelu kluba

NK Bosna Visoko dobila novu Upravu i grb


Autor: Sport Centar
Datum:

U prepunoj velikoj sali Općine Visoko  u svečanoj atmosferi održana je izborna skupština Nogometnog kluba Bosna Visoko, čime je dodatno ojačana ambicija našeg kluba za povratak u BHT Premijer ligu.

Nakon podnesenih izvještaja o radu u prethodnom mandatu, skupština je zahvalila dosadašnjem predsjedniku kluba gospodinu Farukj Ihtijareviću koji je zbog profesionalnih obaveza spriječen da u budučnosti obnaša ovu funkciju. Posebno je istaknut doprinos uprave na čelu s Ihtijarevićem u stabilizaciji kluba te unošenju novih vrijednosti u portfollio našeg kluba.

Po usvojenim izvještajima prešlo se na odabir rukovodstva koje će u naredne četiri godine upravljati Nogometnim klubom Bosna Visoko.
Kandidaciona komisija je pred delegate skupštine iznijela prijedloge kandidata koji su u ranijem periodu prikupljeni te je utvrdjeno da ispunjavaju uslove za kandidaturu.

Za predsjednika NK Bosna Visoko u mandat od 4 godine, opštom podrškom, jednoglasno je izabran visočki privrednik Nermin Buco Kadrić. Pored njega u upravni odbor izabrani su:
1. Enes Begović
2. Anes Pajević
3. Adis Hajlovac
4. Mirza Laletović
5. Ferid Hadžijakupović
6. Muris Frljak
7. Emin Efendira
8. Mirza Semić
9. Kemal Baković
10. Muhamed Husić
11. Mirnes Gačan
12. Muamer Sadiković
13. Nedžad Mehmedagić
14. Nermin Sudžuka
15. Alen Burić
16. Melvin Ahmetović
17. Nedžad Sirćo
18. Mersad Husić
19. Goran Andrijanić

Za predsjednika Nadzornog odbora NK Bosna Visoko imenovan je Adnan Delić, a za podpredsjednike Džemil Ugarak i Emir Osmanbašić.

Skupština je dala saglasnost za izmjenu statuta kluba te imenovala komisiju za provedbu iste u sastavu: Nermin Kadrić Buco, Adnan Delić te Šačir Čelebić koji je reimenovan na mjestu predsjednika skupštine kluba.

Medju posljednim odlukama koje je skupština kluba jednoglasni usvojila jeste i prijedlog gospodina Hajlovac Senada o izmjeni vizuelnog identiteta kluba, čime je Nk Bosna Visoko dobila novi grb u retro stilu čime je polazala da prati trendove svjetskih klubova.

(nkbosna.ba)

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke