Scsport.ba > Formula 1 > Nico Rosberg je novi šampion Formule 1

Nico Rosberg je novi šampion Formule 1

Ponovio uspjeh svog oca

Nico Rosberg je novi šampion Formule 1


Autor: Sport Centar
Datum:

Njemački vozač Nico Rosberg je osvojio titulu u Formuli 1, zaključno sa utrkom u Abu Dhabiju u kojoj ipak nije slavio, ali je ostvario rezultat koji mu je garantovao prvu titulu u karijeri.

Rosbergu je za titulu bilo dovoljno i drugo mjesto koje je osvojio u Abu Dhabiju, a trijumf je zabilježio njegov timski kolega Lewis Hamilton.

Iza nas je izuzetno uzbudljiva sezona u kojoj je 31-godišnji Nijemac ponovio rezultat svog oca Kekea koji je također osvojio titulu u Formuli 1. Jedina razlika je što je otac osvojio titulu pod zastavom Finske, dok je Rosberg treći u historiji Nijemac koji je svjetski šampion.
 
Rosberg je sezonu završio sa deset pobjeda, jednom manje u odnosu na timskog kolegu Lewisa Hamiltona, ali je imao više drugih mjesta, te je presudila utrka za VN Španije u kojoj Hamilton nije uspio doći do cilja.

U današnjoj utrci Hamilton je bio dominantan, imao je vodstvo od starta, pa sve do cilja, ali se pratilo šta će učiniti Rosberg. Bilo mu je potrebno da ostane na podijumu, što je i učinio, te tako osvojio prvu titulu u Formuli 1.

Od Formule 1 danas su se oprostile dvije legende Felipe Massa i Jenson Button.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke