Scsport.ba > Tenis > Nakon finala u Dohi: Đoković će biti kažnjen

Nakon finala u Dohi: Đoković će biti kažnjen

Nesmotreno pogodio ženu u publici

Nakon finala u Dohi: Đoković će biti kažnjen


Autor: Sport Centar
Datum:

Novak Đoković je slavio u prvom dvoboju dvojice najboljih tenisera današnjice u 2017. godini. Nakon finala u Dohi, Đoković se našao u neočekivanim problemima, a mogao bi i biti kažnjen nakon svega.

Tokom prvog seta drugi teniser svijeta je nakon izgubljenog poena, lopticu udario reketom, koja se potom odbila od beton i pogodila jednu ženu u publici.

Slična stvar se desila u Londonu, na Masters finalu, te su novinari vršili jak pritisak da Novak bude dikvalifikovan jer se to već ponavlja.

Sudija ga je samo opomenuo, a Đoković se nakon meča izvinio na nesretnom događaju.

"Definitivno nisam želio nikoga da pogodim lopticom, jednostavno se dogodilo. Imao sam sreće da nisam dobio veću kaznu. Sa druge strane, nisam imao sreće da se sve to tako odigra. Moram da budem oprezniji u budućnosti", rekao je Đoković.

Dodao je da će zbog svega ipak snositi sankcije.

"Snosiću posljedice i prihvatam to kao svoju grešku. Nije uopšte bilo namjerno. Ljude nekad pogodi lopta, pogotovo one u prvim redovima, poslije jakih servisa itd. Dešava se, nije prvi put, ali to je nešto što sa moje strane nikako ne bi smjelo da se dogodi", rekao je Đoković na kraju.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke