Scsport.ba > Liga BiH > Najuspješnije sestre u bh. sportu nastupaju za Play Off

Najuspješnije sestre u bh. sportu nastupaju za Play Off

Sestre Delić

Najuspješnije sestre u bh. sportu nastupaju za Play Off


Autor: Sport Centar
Datum:

Za ŽKK Play Off, koji je aktuelni prvak BiH, nastupaju dvije sestre, bliznakinje, Anđela i Nikolina Delić.

Obje su reprezentativke BiH i jedne od najuspješnijih sportašica u našoj zemlji. Nikolina je starija punih pet minuta ali u ekipi „glavnu“ riječ ipak vodi Anđela s obzirom da nosi kapitensku traku. Igraju na sličnim pozicijama i teško jedna za drugu mogu reći koja je bolja. No, vrlo brzo su se složile da je Anđela bolji šuter dok je prednost Nikoline brzina.

Ljubav prema korašarci došla je od starije sestre s kojom su slučajno otišle na trening i kako kažu, s obzirom da im se po pravilu sviđaju iste stvari, rodila se ljubav na prvi pogled i košarka je postala sastavni dio njihovog života.

U svojoj seniorskoj karijeri osvojile su već tri titule prvaka BiH i to s tri različita kluba. Prvi trofej podigle su u dresu Mladog Krajišnika, zatim su došle u Čelik gdje su također osvojile titulu,da bi taj sjajan niz nastavile i u „Play Off-u“ s kojim su aktuelne prvakinje BiH. To je rezultat s kojim se može pohvaliti rijetko koji sportista u BiH ali i šire.

Sestre Delić prošle su sve selekcije ženske košarkaške reprezentacije BiH. U „A“ timu već su postale neizostavni dio,a s obzirom da im je tek 20 godina nema sumnje da su velika budućnost BH ženske košarke. Iako su do sada u svojoj karijeri igrale uvjek zajedno,u istom klubu i u
reprezentativnim selekcijama, svjesne su da će ih surovi profesionalizam neminovno razdvojiti i da će nakon Play Off-a morati svaka na svoju stranu jer odlazak u inostarstvu predstavlja iskorak u njihovim karijerama.

Jedan cilj već su ostavrile, s tri različita kluba osvojile su titulu prvaka BiH,a u budućnosti zajednička želja im je da s reprezentacijom BiH osvoje medalju na Evropskom prvenstvu,a jedino u ćemu se razlikuju je liga u kojoj bi željele igrati u nastavku karijere. Anđela bi se voljela oprobati u Fransuskoj dok je želja Nikoline ruska liga.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke