Scsport.ba > Ino fudbal > Messi odgovorio navijačima: U fudbalu imati hrabrosti nije sve

Messi odgovorio navijačima: U fudbalu imati hrabrosti nije sve

''Iritiraju me navijači''

Messi odgovorio navijačima: U fudbalu imati hrabrosti nije sve


Autor: Sport Centar
Datum:

Lionel Messi, nakon što se našao na udari kritika navijača, u razgovoru za TyC Sports otkrio je šta ga najviše iritira i zašto ne pjeva himnu svoje države u reprezentativnim susretima.

"Imamo mnogo problema u reprezentaciji. Iritira me kada navijači govore kako bi trebali igrati sa više hrabrosti ili ponosno nositi dres reprezentacije. Napravili smo velike uspjehe. Otišli na Svjetsko prvenstvo i došli do finala Copa Americe, a navijači se ponašaju kao da nismo učinili ništa", rekao je razočarano Messi dodavši da njima pobjeda najviše znači.

"Fudbal nije mjesto gdje treba da se pokazuje samo hrabrost. Mi želimo svaku pobjedu više nego bilo ko. Želimo trofeje i slavlja koja oni nose. U fudbalu pobjedu je nekada veoma teško ostvariti. Nekada imati bolje šanse ne znači nužno pobjedu", zaključio je Messi i otkrio zašto nikada ne pjeva himnu svoje nacije.

"Himnu svako interpretira na svoj način. Ne moram je pjevati da bi mi nešto značilo. 'The Pumas' (argentinski ragbi tim) možda plaču kada je slušaju, ali mi ne. Mi je shvatamo na drugi način i to je tako", rekao je.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke