Scsport.ba > Premier liga BiH > Jagodić izvršio prozivku i poručio: Ovo mi se nikada nije desilo u trenerskoj karijeri

Jagodić izvršio prozivku i poručio: Ovo mi se nikada nije desilo u trenerskoj karijeri
FOTO: fksloboda.ba

Svi igrači se odazvali

Jagodić izvršio prozivku i poručio: Ovo mi se nikada nije desilo u trenerskoj karijeri


Autor: Sport Centar
Datum:

Prozivkom igrača na stadionu Tušanj danas su zvanično započele pripreme Crveno – crnih za proljetnu premijerligašku polusezonu. Šefu struke Slobode, Vladi Jagodiću, odazvalo se 29 fudbalera, tačnije svi koji su pozvani, piše fksloboda.ba.

„U mojoj trenerskoj karijeri ovo mi se još nije desilo. Da mi se na prozivku odazovu svi igrači. Obično bih imao jedan, dva ili više izostanaka, no ovo je pokazatelj i dokaz da Sloboda ide pravim putem koji je zacrtan“, istakao je Jagodić.

Šef struke Crveno – crnih će zajedno sa svojim saradnicima u naredna tri dana obaviti testiranje i mjerenje spreme igrača, a u subotu ujutro planiran je prvi trening u zimskom alonu pomoćnog stadiona Tušanj.

„Današnjom prozivkom zvanično smo započeli pripreme za ostvarivanje kratkoročnog cilja, a to je plasman u Ligu za prvaka i osiguranje mjesta koje vodi u Evropu. Kratkoročni cilj je usko povezan sa dugoročnim a to je osvajanje titule u naredne tri godine kada će klub obilježiti stogodišnjicu postojanja. U Tuzli ćemo raditi do 21. januara, a nakon toga putujemo u Međugorje. Treću fazu priprema obavićemo u Antaliji ili Istri. Mislim da će nam 48 treninga i sedam kontrolnih mečeva biti sasvim dovoljno da se pripremimo za nastavak sezone“, objasnio je Jagodić.

Stajalište Upravnog odbora i stručnog štaba Kluba je da se ekipa u budućnosti popunjava iz vlastitih redova (najboljih kadeta i juniora), bivših igrača koji su karakterni i kvalitetni, te mladih kvalitetnih igrača od 92. do 95. godišta rođenja.

U narednom periodu postoji mogućnost da se Klub pojača sa dva nova igrača od kojih bi jedan mogao biti golman obzirom da je odlascima Pirića i Bobića Klub deficitaran na toj poziciji. Druga pozicija na kojoj bi se ekipa mogla pojačati je mjesto kreativnog ofanzivnog veznjaka.

Na današnjoj prozivci stručnom štabu su se odazvali sljedeći igrači: Azir Muminović, Filip Erić, Samir Efendić, Darko Todorović, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Subić, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Haris Mehmedagić, Samir Merzić, Nemanja Stjepanović, Vladimir Grahovac, Adnan Jahić, Amer Ordagić, Ivan Fatić, Ademin Hadžić, Mladen Veselinović, Edis Smajić, Asim Zec, Sulejman Krpić, Ismar Tandir, Adnan Mujkić, te omladinci Dino Čizmić, Amar Beganović, Muhamed Muratović, Uroš Đukić, Eldin Omerović, Dino Hodžić i Nermin Hajdarević.

Među Crveno – crnim pojavio se prvotimac Adnan Mujkić koji je protekli period proveo kao posuđen igrač u Slogi iz Simin Hana. Obzirom da je mladi stoper u procesu oporavka od teške povrede koljena, prema riječima Vlade Jagodića on će najvjerovatnije i naredni period provesti u prvoligašu Slogi. Na Tušanj je stigao i Miljan Govedarica, no on je dobio produženi odmor kako bi sa Upravom Kluba regulisao stvari na obostrano zadovoljstvo obzirom da Jagodić u nastavku sezone ne računa na njegove usluge.

Dodajmo da je današnju prozivku Crveno – crnih tradicionalno ispratio veliki broj navijača i simpatizera Kluba, prenosi zvanična stranica tima sa Tušnja.

Autor: Sport Centar Datum:

Tabela » BiH Premier Liga

klub k + - +/- bodovi
Zrinjski 1. Zrinjski
19
34
16
18
39
Sarajevo 2. Sarajevo
19
27
13
14
37
Željezničar 3. Željezničar
19
24
14
10
35
Radnik B. 4. Radnik B.
19
27
17
10
33
Krupa 5. Krupa
19
26
19
7
30
Sloboda 6. Sloboda
19
25
21
4
29
Široki Brijeg 7. Široki Brijeg
19
21
22
-1
26
Mladost DK 8. Mladost DK
19
25
22
3
25
Vitez 9. Vitez
19
12
19
-7
20
Metalleghe B.S.I. 10. Metalleghe B.S.I.
19
17
26
-9
18
Čelik 11. Čelik
19
12
32
-20
10
Olimpic 12. Olimpic
19
15
44
-29
9

> Opširnije


Rezultati BiH Premier Liga

Domacin Gost Rezultat
Mladost DK Sloboda 3 - 1
Krupa Željezničar 0 - 1
Sarajevo Vitez 1 - 0
Čelik Zrinjski 1 - 1
Metalleghe B.S.I. Široki Brijeg 1 - 0
Radnik B. Olimpic 2 - 0
> Naredno kolo

Facebook preporuke