Scsport.ba > Reprezentacija > Ibišević: Rođenje kćerke je najsretniji trenutak koji sam doživio u 2016. godini

Ibišević: Rođenje kćerke je najsretniji trenutak koji sam doživio u 2016. godini

O godini na izmaku

Ibišević: Rođenje kćerke je najsretniji trenutak koji sam doživio u 2016. godini


Autor: Sport Centar
Datum:

Golgeter berlinske Herthe i bh reprezentacije odlučio je iskoristiti kratku zimsku pauzu kako bi sa svojom porodicom uživao u BiH. U godini na izmaku, Vedad Ibišević je po drugi put postao otac i upravo rođenje kćerke je najsretniji trenutak koji je doživio u 2016. godini.

Ibišević je imao veoma uspješnu godinu i na sportskom planu. Postao je kapiten Herthe, produžio je ugovor s ovim klubom te postigao 100. gol u Bundesligi te tako postao šesti stranac kome je to uspjelo u historiji. S obzirom da mu do četvrtog mjesta na ovoj listi nedostaje tek sedam golova, nadati se da će Vedo do kraja sezone ispuniti i taj cilj.

Kako sam kaže, jedina mrlja na sportskom planu u godini iza nas je što je Evropsko prvenstvo gledao na TV ekranima, a nije s našom reprezentacijom bio sudionik ovog velikog takmičenja. To mu je motiv više da se u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine domognemo drugog mjesta u grupi i da se preko baraža plasiramo na Mundijal. Nastup u Rusiji bio bi najljepši završetak njegove reprezentativne karijere.

Pogledajte cijeli razgovor sa Vedadom Ibiševićem u video prilogu.









Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke