Scsport.ba > Ino fudbal > Griezmann izazvao veliki skandal na FIFA ceremoniji

Griezmann izazvao veliki skandal na FIFA ceremoniji

Odbio potpisati dres Reala

Griezmann izazvao veliki skandal na FIFA ceremoniji


Autor: Sport Centar
Datum:

FIFA je sinoć u Cirihu organizovala dodjelu nagrada za najbolje u prošloj godini, a među zvanicama je bio i fudbaler Atletico Madrida, Antoine Griezmann. On je jednim potezom oduševio navijače svog kluba, i izazvao bijes navijača Reala.

Naime, prije samog održavanja ceremonije, bivši i sadašnji fudbaleri su potpisivali dresove različitih klubova. Isto je radio i Griezmann, ali kada je došao do dresa Reala, odbio je staviti svoj potpis na bijeli dres. Njegov potez je izazvao oduševljenje pristalica Jorgandžija, dok je na drugoj strani Madrida sada jedan od omraženijih igrača.

Dok neki napadaju Francuza zbog ovog poteza, mnogi njegov potez smatraju ispravnim i logičnim, posebno iz razloga jer se radilo o dresu  Reala, koji je ujedno najveći rival njegovom trenutnom klubu.

Antoine Griezmann je na ceremoniju pozvan jer je bio jedan od kandidata za FIFA igrača godine, uz osvajača nagrade, Ronalda, te Lionela Messija koji nije prisustvovao dodjeli. Zanimljivo je da Francuz nije našao mjesto među 11 najboljih, a njegovo mjesto zauzeo je Suarez, koji osvajač Zlatne kopačke.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke