Scsport.ba > Ostalo > Godina SUV modela: U ponudi Mercedes GLC, GLE i GLE Coupe

Godina SUV modela: U ponudi Mercedes GLC, GLE i GLE Coupe
Mercedes će uskoro predstaviti i šesti SUV model GLC Coupe

Novosti

Godina SUV modela: U ponudi Mercedes GLC, GLE i GLE Coupe


Autor: A. Muharemović
Datum:

U ponudi Mercedesa na bh tržištu nalazi se obnovljena i obogaćena gama SUV modelasa  potpuno novim slovnim oznakama.

Mercedes udarnički nastupa i na bh. tržištu predstavljajući istovremeno tri nova SUV modela, koja nisu samo cestovni orijentisana vozila, već i sposobni ''terenci'' van asfalta.


Model GLC je formalni nasljednik modela GLK, te se analogno toj filozofiji oslanja na mehaniku i tehnologiju C klase. Atraktivnije linije karoserije neznatno većih gabarita i značajno većeg unutrašnjeg komfora djeluju zrelije od četvrtastkog prethodnika.  GLC će nuditi novi mjenjač sa povećanom efikasnošću 9G-Tronic i zračni ovjes nove generacije sa tri komore Air Body Control. U motornoj gami pored tri dizelaša (200 CDI, 220 CDI i 250 CDI) i dva benzinca (GLC 200 i GLC 450 AMG) u ponudi će se nalaziti i Plug-in Hybrid GLC 350e. Prodajne cijene za novi GLC strataju od 83.900 KM.


Nasljednik popularnog ML-a je sada dobio tri slova u oznaci i zove se GLE. Masivniji i gabaritniji GLE ima takođe prepoznatljive linije nove generacije Mercedesovih modela.  Permanentni 4Matic pogon , agregati do 585 KS uključujući hibridnu verziju i svemirska sigurnosna tehnologija nadograđivana od 1959. na ovamo, drže ovaj veliki SUV izdvojenim na vrhu premium ponude. Početna cijena za GLE je oko 135.000 KM.


Novo poglavlje i novi izazov za Mercedes zove se GLE Coupe. Bez skrivanja povezanosti sa ''originalom'' SUV kupea BMW-om X6, GLE Coupe nastupa sa velikim samopouzdanjem nastalom na Mercedesovoj naprednoj tehnologiji, mišićavim i privlačnim linijama, te snažnim motorima od 333 do 585 KS uključujući jedan dizelski. Mercedesov izlaz na novo tržište koketira sa politikom velikih brojeva, tako da startna cijena od oko 145.000 KM kod ovog modela lako prelazi i 200.000 maraka.  


Uz navedenu trojku novih SUV modela, te postojeći GLA, zatim GL koji će uskoro postati GLS, Mercedes će ubrzo predstaviti i šesti SUV na tržištu GLC Coupe, te time zaokružiti izuzetno bogatu ponudu najpopularnijeg automobilskog segmenta.

  

Autor: A. Muharemović Datum:

Facebook preporuke