Scsport.ba > Ino fudbal > Fudbalske zvijezde razočarane Messijem: Ronaldo likuje

Fudbalske zvijezde razočarane Messijem: Ronaldo likuje

''Dolazak ovdje je prioritet''

Fudbalske zvijezde razočarane Messijem: Ronaldo likuje


Autor: Sport Centar
Datum:

Poznate fudbalske zvijezde kritikovali su nepojavljivanje Lionela Messija i njegovih saigrača na Fifinom izboru za najboljeg igrača 2017. godine.

Fudbalske legende Maradona, Roberto Carlos i Michel Salgado kritikovali su potez najboljeg igrača Barcelone i iskazali razočarenje.

Naime, Barcelona je u ponedjeljak objavila da se njihovi igrači neće pojaviti na ceremoniji kako bi se odmorili pred susret protiv Athletic Bilbaa u srijedu.

Maradona je svoje mišljenje iznio za TVE.

"Razočaran sam sa Messijem. Sjedeći pred televizijom kući ne možeš se boriti za nekoga ili za nešto. Ne znam zašto se igrači Barcelone nisu pojavili, ali postoje prioriteti. Prioritet je da se Leo pojavi. Vjerujem da bi svojim dolaskom pokazali više želje za borbom nego ovo što su učinili", zaključio je.

Legenda Real Madrida, Roberto Carlos također je prokomentarisao ovaj slučaj.

"Razočaran sam što se Leo i njegovi saigrači nisu pojavili. Imaju toliko fantastičnih fudbalera i zvijezda koje bi svi voljeli vidjeti. Ovo je Fifin događaj. FIFA je najveći prioritet u fudbalu tako da su svi trebali biti ovdje. Ronaldo je naučio važnost ovog događaja. Messi bi trebao slijediti njegov primjer. Real Madrid također ima meč ove sedmice pa su se pojavili. Obaveze klubova trebaju biti iste", rekao je Carlos.

Salgado je rekao da je za njega ovo bilo potpuno neočekivano.

"Real Madrid je trenutno najbolji tim na svijetu tako da je moguće da je to utjecalo na odluku igrača Barcelone. Napravili su grešku jer nisu poslali svoje najbolje igrače. Znam da imaju problema i sa Fifom, ali moraju shvatiti da se FIFA mijenja. Nisam očekivao da se jedan od najvećih klubova na svijetu ovako ponaša."

Ronaldo je, nakon što je proglašen za najboljeg igrača u 2017. godini prokomentarisao kratko da mu je žao što igrači Barcelone nisu došli te da on shvata zašto su tako odlučili.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke