Scsport.ba > Ostalo > Emir Gekić novo pojačanje MNK Željezničar

Emir Gekić novo pojačanje MNK Željezničar

Cilj je Premijer liga

Emir Gekić novo pojačanje MNK Željezničar


Autor: Sport Centar
Datum:

Bugojanac Emir Gekić je novi fudbaler MNK Željezničar, prenose lokalni mediji.

Gekić je jučer potpisao ugovor sa novim klubom, a istakao je da su ambicije da Željezničar uđe u Premijer ligu i da doživljava konstantni napredak iz sezone u sezonu.

“Oko papira je sve riješeno uz obostrano zadovoljstvo. Željo ima ambicije da uđe u Premijer ligu i zato sam doveden uz par momaka. Drugi dio sezone počinje 29. januara kada gostujemo Veležu u Mostar. Trenutno smo prvi na tabeli.

Danas sam se priključio pripremama, upoznao momke i zadovoljan sam kako su me prihvatili uslovima. Sa Željom želim da uđem u Premijer ligu što je i cilj ekipe. Najviše su me privukle ambicije kluba, sam plan i program po kojem klub radi te treneri, uprava i par bivših suigrača s kojima sam već dijelio svlačionicu u Centru. Iz Centra su bili korektni, uspjeli smo naći zajednički jezik i sporazumno se rastali, bivšim kolegama i klubu želim sve najbolje uz nadu da će odbraniti titulu od prošle godine. Dobio sam poziv za reprezentaciju, ali su me povrede vratile u rikverc. Pokušat ću se vratiti kroz treninge da opravdam ukazano povjerenje,” izjavio je Emir za "Bugojno-danas.info".

MNK Željezničar sezonu otvara gostovanjem Veležu u Mostaru 29. januara.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke