Scsport.ba > Atletika > Bolt: Karijeru završavam nakon Svjetskog prvenstva naredne godine

Bolt: Karijeru završavam nakon Svjetskog prvenstva naredne godine

Najbrži čovjek na svijetu

Bolt: Karijeru završavam nakon Svjetskog prvenstva naredne godine


Autor: Anadolija
Datum:

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt (30) najavio je kako uskoro završava sa karijerom.

U razgovoru za britanski "Sky Sports", Bolt je poručio da će karijeru završiti nakon Svjetskog prvenstva koje će se u avgustu naredne godine održati u Londonu.

"Znam kada je vrijeme za oproštaj, ne želim se sramotiti", rekao je vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja, dodajući da više nije dovoljno koncentrisan na treninge.

"Što ste stariji morate podnositi mnogo veću žrtvu i morate biti discipliniraniji. Iskreno, mislim da više nemam tu disciplinu. Vrijedno sam radio kako bih došao ovdje gdje sam sada. Svjetsko prvenstvo iduće godine bit će moj posljednji nastup", rekao je Bolt.

Istakao je kako je svjestan da uskoro više neće biti najbrži na svijetu.

"Znam da za dvije godine neću biti najbrži na svijetu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru bile su moje posljednje. Nema šanse da nastupim u Tokiju", kazao je Bolt.

Bolt je u dosadašnjoj karijeri osvojio po tri zlata na 100, 200 i 4x100 metara na olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Jamajčanin je vlasnik svjetskog rekorda na 100 (9,58) i na 200 metara (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

Autor: Anadolija Datum:

Facebook preporuke