Scsport.ba > SC Business liga > Bazen Otoka i City Park upisali prve pobjede, treći trijumf Tržnice Sarajevo/Ejot

Bazen Otoka i City Park upisali prve pobjede, treći trijumf Tržnice Sarajevo/Ejot

4. kolo Business lige

Bazen Otoka i City Park upisali prve pobjede, treći trijumf Tržnice Sarajevo/Ejot


Autor: Sport Centar
Datum:

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći odigrane su četiri utakmice 4. kola SC Business lige, a gledaoci u dvorani mogli su vidjeti puno lijepih poteza kao i golova.

City Park - FDS 5:3 (Mulić, Podbičanin 3x, Kaspović / Rovčanin, Hasanspahić 2x)

Prvu veću priliku na utakmici imao je Amel Mulić, čiji je udarac u drugoj minuti otišao malo pored desne stative. Samo minutu poslije FDS je poveo. Hasanspahić je uposlio Rovčanina, koji je pogodio na prazan gol. City Park je ekspresno izjednačio. Pogodio je Mulić u četvrtoj minuti. Karić je imao dobru šansu za City Park, ali je golman odbranio. Nakon toga Hasanspahić je zaprijetio na drugoj strani. City Park je došao do novog vodstva u 11. minuti snažnim udarcem Podbičanina. Dvije minite poslije Hasanspahić je izjednačio na 2:2. Isti igrač je odmah nakon gola propustio dobru šansu, što je City Park kaznio pogotkom Kasapovića. Podbičanin je drugim golom u 16. minuti doveo City Park u vodstvo od 4:2. Do kraja poluvremena City Park je imao tri prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

I u drugom poluvremenu City Park je diktirao igru. Odmah na startu Podbičanin je kompletirao hat-trick za 5:2. Hasanspahić je na drugoj strani pogodio stativu u 24. minuti. Podbičanin je mogao do četvrtog gola u istoj minuti, no previše je komplikovao. Hasanspahić je drugim pogotkom u 31. minuti vratio nadu FDS-u. Nedugo nakon toga Mulić je bio u dobroj prilici, ali je golman FDS-a odbranio. Do kraja utakmice nije bilo mnogo šansi, tako da se rezultat nije mijenjao. Završilo je 5:3.

City Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris, Klarić Admir, Eldin Hasanović, Faris Čavčić.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin.

Securitas-Tržnice Sarajevo/Ejot 2:3 ( Kustura, Pašić / Milušić 2x, Klačar)

Junuzović je imao dobru šansu u četvrtoj minuti kada je snažno šutirao, ali je Šljivo odlično odbranio. Duži period nakon toga nije bilo šansi, a u 14. minuti udarac Nehića iz velike udaljenosti otišao je pored gola. Hadžić je bio blizu pogotka u 14. minuti, no njegov udarac je zaustavila stativa. Milušić je nakon driblinga u 15. minuti pogodio za vodstvo ekipe Tržnice Sarajevo/Ejot. Dagić je u 18. minuti imao dvije velike šanse, a na drugoj strani je pokušao Otajagić. Dagić je novu veliku šansu imao u 19. minuti, te je do kraja poluvremena ostalo 1:0.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem Kusture. Milušić je u 22. minuti drugim golom doveo Tržnice Sarajevo/Ejot u prednost od 2:0. Dvije minute poslije Kustura je smanjio na 2:1. Dagić je imao priliku za izjednačenje u 25. minuti. Tržnice Sarajevo/Ejot imale su nekoliko šansi, da bi u 36. minuti Klačar povisio na 3:1. Odmah u narednom napadu Pašić je smanjio na 3:2. Securitas je do kraja utakmice imao nekoliko dobrih šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zehmir Nehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović.

Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.

Bazen Otoka - Domovi zdravlja Sarajevo 5:1 ( Janjoš 2x, Korač 2x, Hondo / Čatibović)

Bazen Otoka je imao prvu šansu na utakmici kada je u četvrtoj minuti pokušao Korač. Dvije minute poslije Janjoš je šutirao, a lopta se odbila do Korača, koji ju nije uspio ubaciti u mrežu. Prvu ozbiljniju šansu za Domove zdravlja imao je Sahmanija u sedmoj minuti, a njegov udarac otišao je preko gola. U osmoj minuti šanse su imali Janjoš i Korač. Janjoš je u 14. minuti lijepo tijelom prevario golmana i pogodio za vodstvo Bazena Otoka. Samo dvije minute poslije pogodio je Korač na asistenciju Janjoša. U nastavku utakmice Lekić je pokušao, a lopta je otišla daleko preko gola. Janjoš je u posljednjim trenucima prvog poluvremena pogodio za 2:0.

Na početku drugog poluvremena viđeno je nekoliko prilika na obje strane, da bi svojim drugim golom Janjoš povisio vodstvo Bazena Otoka na 3:0 u 23. minuti.  Nedugo nakon toga Korač je pogodio za 4:0. Kakvu takvu nadu Domovima zdravlja Sarajevo vratio je Čatibović u 28. minuti. Bazen Otoka se do kraja utakmice bazirao na odbranu i odradio dobro posao, a u 38. minuti Hondo je pogodio za konačnih 5:1.

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Vedad Deljković

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

Vatrogasci Sarajevo - Farmavita 2:2 ( Kozica, Gušter / Smajović, Jahić)

Na početku utakmice duži period nije bilo prilika, a u šestoj minuti Baci je pogodio stativu. Nedugo nakon toga isti igrač pogodio je prečku. Veliku šanse za Vatrogasce Sarajevo imao je Filipović kada je u 11. minuti glavom šutirao malo pored gola. Hadžić je zaprijetio na drugoj strani. Kozica je u 16. minuti doveo Vatrogasce Sarajevo u vodstvo. Samo minutu poslije Smajović je pogodio za 1:1. U finišu prvog poluvremena Jahić je donio Farmaviti prednost od 2:1.

Ni početak drugog poluvremena nije bio pretjerano zanimljiv. U 28. minuti Gušter je postigao izjednačujuci pogodak. Isti igrač u nastavku imao je priliku dovesti Vatrogasce Sarajevo u prednost. Dvije i po minute prije kraja Jahić je imao dobru sansu za Farmavitu, a odmah nakon toga i Smajović, ali je golman Vatrogasaca Sarajevo odlično odbranio. Farmavita je krenula ofanzivno pred kraj utakmice, ali do kraja ostalo je 2:2.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači, Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko, Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.

Autor: Sport Centar Datum:

Tabela » SC Business liga

klub k + - +/- bodovi
1. BH Pošta
9
54
28
26
24
2. Lutrija BiH / MUP KS
8
37
12
25
22
3. City Park
10
42
41
1
19
4. BH Telecom
9
56
24
32
18
5. FAN Ferhatović / Regulator
9
31
37
-6
18
6. Amadeus / Oslobođenje
7
36
15
21
16
7. Tržnice Sarajevo / Ejot
10
36
27
9
14
8. FDS
9
34
32
2
12
9. TVSA
8
30
33
-3
10
10. Bosnalijek
10
24
33
-9
10
11. Domovi zdravlja Sarajevo
8
22
43
-21
7
12. Securitas
8
21
29
-8
6
13. Vatrogasci Sarajevo
8
22
36
-14
5
14. Farmavita
8
20
36
-16
5
15. Bazen Otoka
9
11
50
-39
3

Rezultati SC Business liga

Domacin Gost Rezultat
Farmavita FDS -
Amadeus / Oslobođenje BH Telecom -
FAN Ferhatović / Regulator Tržnice Sarajevo / Ejot 3 - 2
Lutrija BiH / MUP KS Domovi zdravlja Sarajevo -
Bosnalijek BH Pošta 2 - 3
Vatrogasci Sarajevo Bazen Otoka 6 - 3
City Park Securitas 4 - 3

Facebook preporuke