Scsport.ba > Borilacki sportovi > Badr Hari poručio: Rico nije moj nivo

Badr Hari poručio: Rico nije moj nivo

''Želim revanš''

Badr Hari poručio: Rico nije moj nivo


Autor: Sport Centar
Datum:

Badr Hari napokon je dao izjavu o meču protiv Rica Verhovena koji je izgubio prekidom u drugoj rundi, nakon što je doživio povredu mišića ruke.

Odmah nakon meča, Hari je rekao pred publikom da želi revanš, a budući da je meč trajao samo jednu rundu moguće je i da ćemo ga gledati.

“Povrijedio sam mišić u meču i zato mi je ruka tako vidljivo otekla. Ne mogu vam reći kad se to dogodilo, znam samo da smo bili u klinču te da odjednom više nisam mogao pomaknuti ruku, pa sam morao biti prisiljen predati. Još uvijek me ruka boli, no osjećam da je svakim danom sve bolje. Ne mogu dočekati da počnem ponovno trenirati i sigurno je kako će revanš doći prvom mogućom prilikom. Ja sam spreman u maju ili junu, a na Gloryu je da to dogovore”, rekao je Marokanac.

Po sudijskim karticama, Hari je dobio prvu rundu u kojoj je podsjećao na slavne dane.

“Rezultat prve runde je dokaz kako sam se dobro borio, a to sam osjećao tokom meča. Nije me mogao dohvatiti niti u jednom trenutku, ma ne bi mogao biti da smo bili zajedno u telefonskoj govornici. Počeo je biti frustriran i zato me toliko boli ovo što se dogodilo. On je dobar borac, no treba biti puno više od toga da bi savladao mene, on još uvijek nije moj nivo”, zaključio je Badr Hari.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke