Scsport.ba > Liga BiH > Lagumdžija i Kolaković novi treneri drugog tima i omladinskih pogona

 Lagumdžija i Kolaković novi treneri drugog tima i omladinskih pogona

Novosti iz RK Vogošća PH

Lagumdžija i Kolaković novi treneri drugog tima i omladinskih pogona


Autor: Sport Centar
Datum:

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills za cilj konstatntni napredak. U tim ciljevima Upravni odbor klub odlučio je da ekipu RK Vogošća Poljine Hills 2 preuzme trenerski tandem Sanjin Kolaković i Sead Lagumdžija. Osim što će voditi drugi tim Vogošćana, Kolaković i Lagumdžija, inače osnivači Škole rukometa Sedmerac i Handball Star Academy, preuzet će brigu o  svim omladinskim selekcijama ovog kluba.

"Mi već dvije godine imamo Školu rukometa Sedmerac, koju smo Sejo i ja zajedno pokrenuli, te dosta uspješno radimo na tom projektu. Na poziv UO RK Vogošća PH došli smo u ovaj klub da radimo, prije svega, sa mlađim uzrastima. Da uz rad prvog tima, koji je sada odličan, omasovimo školu rukometa", kaže Kolaković.

Novi trener omladinaca i drugog tima Vogošće ističe da u Vogošći ima dosta talentovanih igrača.

"Mi smo u Vogošći gotovo dva mjeseca i ovo je još početak skupljanja djece. Znamo par  momaka, a ima tu dosta talenata, s kojim treba da radi. Oni moraju imati adekvatne termine. To su većinom mlađi momci, a mi ćemo u saradnji s našom školom rukometa, pokušati da napravimo respektabilan omdinski kadar RK Vogošća. Ono što je dobar potez Vogošće jeste drugi tim, kako bi mladi igrači stekli iskustvo u federalnoj ligi prije ulaska u seniorsku ekipu", govori Kolaković.

"Cilj je da na osnovu rezultata prvog tima i na osnovu popularizacije rukometa privučemo što više djece da se bave rukometom. Naša želja je da napravimo poseban sistem, koji mi gajimo, a mi radimo potpuno drugačije od drugih škola, te da kroz neki naredni period napravimo što više igrača koji će proći sve kategorije kluba i na kraju da zaigraju za prvi tim", istakao je Kolaković, a onda i poslao poziv mladim rukometašima da se priključe omladinskim pogonima RK Vogošća.

"Neka dječaci pogledaju neku utakmicu da vide da je to pravi muški sport, jer je ovo poseban sport, gdje se mladi zabavljaju, druže, putuju i imaju veliki broj utakmica. Samim dolaskom na jedan-dva treninga, posebno sa našim sistemom rada, sigurno da će tu ostati duži period", završio je Kolaković.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke