Scsport.ba > Ino fudbal > Hajrović: I Hitzfeldu sam rekao da sam izabrao BiH koju volim više od Švicarske

Hajrović: I Hitzfeldu sam rekao da sam izabrao BiH koju volim više od Švicarske

Fudbaler Grasshoppersa

Hajrović: I Hitzfeldu sam rekao da sam izabrao BiH koju volim više od Švicarske


Autor: Sport Centar
Datum:

Izet Hajrović, fudbaler Grasshoppersa ubrzo bi mogao debitirati za reprezentaciju BiH.

Fudbaler koji je upisao jedan nastup za selekciju Švicarske je u subotu potpisao dokument u kojem od FIFA traži promjenu sportskog državljanstva, a ukoliko to dobije, odmah stiče pravo nastupa za A tim naše zemlje, s obzirom na to da već ima pasoš.

"Čekao sam da dođem u Sarajevo kako bih definitivno donio odluku. Cijelo vrijeme sam bio u kontaktu sa Spahićem i Lulićem i rekao sam im da želim igrati za BiH. Oni su me povezali sa predsjednikom Begićem i održali smo sastanak u Savezu na kojem je bilo govora o mojoj budućnosti. Rekao sam im kako želim igrati za BiH“, kaže Hajrović za Oslobođenje.

"Sada opet čekamo šta će FIFA reći i kada će to biti. Nestrpljiv sam, jer se osjećam kao Bosanac i imam veliku želju da zaigram za našu selekciju", tvrdi Hajrović, te dodaje:

"Razgovarao sam sa porodicom o tome šta da uradim, a veliku ulogu u svemu je odigrao i moj amidža. Želja roditelja je također bila da i Sead i ja igramo za BiH, tako da nije bilo mnogo dilema. Sa Seadom sam više puta pričao o tome, a on mi je prenio kako su ga svi lijepo dočekali i rekao mi je da bih i ja trebao igrati za svoju zemlju, a moja zemlja je BiH. To je bila i moja želja".

Za list godine 1992. u svijetu, Hajrović kaže kako je uvjeren da će odmah dobiti poziv Safeta Sušića.

"Da, Siguran sam u to. Zvao me je Ottmar Hitzfeld i njemu sam saopštio odluku da sam izabrao BiH. On je to prihvatio, iako je dodao da je ozbiljno računao na mene. Međutim, i njemu sam rekao, a reći ću i svima, da je moja odluka da igram za BiH nepromjenjiva. Mislim da imam više šansi da napredujem u dresu bh. selekcije, a i svakako više volim BiH od Švicarske, koja mi je, istina, mnogo dala, ali ja sam ipak Bosanac i Hercegovac", kazao je Hajrović za Oslobođenje.Autor: Sport Centar Datum: