Scsport.ba > Kup BiH > Borac osvajač Kupa BiH

Borac osvajač Kupa BiH

Čapljina nije mogla parirati Banjalučanima

Borac osvajač Kupa BiH


Autor: Jasmin Tajić
Datum:

Rukometaši Borca su osvojili Kup Bosne i Hercegovine u rukometu. Borac ja odigrao sjajan meč, i pokazao da je najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Borac se mučio u prvom dijelu, ali je početkom drugog dijela napravio prednost koja je bila nedostižna za Čapljince koji su bili domaćini ove završnice. Rezultat je glasio 33:26.

Čapljina sjajno otvara meč i u prvoj minuti postiže dva gola za početno vodstvo od 2:0, mogli su Čapljinci i više da nije bilo golmana Burića. Borac prvi gol postiže u 4. minuti preko Malinovića za 2:1. Pogotkom Obradovića u 6. minuti Borac po prvi put vodi na meču sa 3:2.  Narednih nekoliko minuta se igralo gol za gola, Borac je vodio ali nijednom više od jednog gola, pa su tako Banjalučani u 14. minuti imali 7:6.

U narednoj minuti golom Delića uzabranici Jovice Cvetkovića imaju „+2“, bilo je 8:6, a na golu je briljirao Burić. Malinović u 15. minuti pogađa za 9:6, i to je trenera domaćih Sutona natjeralo da pozove time out. Minuta odmora nije pomogla domaćim, pa je Borac preko Rađenovića otišao i na „+4“, bilo je 10:6. Čapljina je nastavila očajnu igru, a Ivan Milas se upisao u listu strijelaca za 11:6, u korist Banjalučana.

Serijom od 2:0, Čapljinci dolaze na tri gola zaostatka u 20. minuti je bilo 11:8. Čistu situaciju Čapljine zaustavlja Burić sjajnom odbranom, a Mikić vodi Borac na 12:8. Mogla je Čapljina doći do gola zaostatka u 25. minuti, ali Burić sjajno brani, dok je Mikić pogodio za nova tri gola prednosti, 13:10.

U 27. minuti Kolovrat pogađa za 14:13, što je prislilo Jovicu Cvetkovića da pozove time out.  Odmor je urodio plodom kod Borca, koji je do kraja poluvremena postigao dva gola, a Čapljina nije postigla nijedan gol, jer je ispred sebe osim odbrane Borca imala sjajnog Burića na golu.  Poluvrijeme je završilo 16:13.

Borac golom Senjamina Burića otvara drugi dio i odlazi na „+4“, bilo je 17:13. Borac je nastavio boljom igrom od domaćina, pa su 35. minuti poveli sa 20:14, i to je bilo prvi put da Banjalučani imaju „+6“ na meču, Čapljina je promašila i naredni napad, da bi Borac golom Obradovića otišao na „+7“, 21:14.

Trener Čapljinaca je bio primoran pozvati svoju ekipu na minutu odmora. Ali ni to nije pomoglo Čapljincima, jer je Borac nastavio sjajno igrati, pa su u 38. minuti imali i „+8“, bilo je 24:16. Serijom od 2:0 Čapljina smanjuje na šet golova zaostatka, 24:18.

U 45. minuti golom Vegara smanjuje na pet golova zaostatka, bilo je 25:20. Onda se razbranio golman domaćih Jurković, i pružio priliku da Čapljinci smanje razliku Borca. Čapljina prilike koje ima pruža sjajni Jurković ne koristi, jer im je ponovo na put stao Senjamnin Burić na golu Borca

Nakon šest minuta bez gola sa obje strane, Stefan Janković pogađa za 26:20, a onda i Delić pogađa za 27:21. Četvrtim golom Suton je smanjio na 27:21, ali Srđan Trivundža vraća Borcu „+7“. Do kraja meča Borac je odigrao rutinski, i čuvao je prednost od osam golova. Do kraja je Čapljina smanjila na "-7" za 33:26.

Borac su predvodili Dejan Malinović i Senjamin Burić sa po sedam golova, dok je Benjamin Burić sakupio 19 odbrana, i to dva sedmerca. Kod domaćih Kordić je postigao pet golova.

Autor: Jasmin Tajić Datum:

Facebook preporuke