Scsport.ba > Ino fudbal > Primera liga umire, Premiership pred bankrotom!

Primera liga umire, Premiership pred bankrotom!
FOTO: Ilustracija

Finansijski eksperti predviđaju

Primera liga umire, Premiership pred bankrotom!


Autor: Sport Centar
Datum:

Dok se većina fanova fudbala veseli španskoj Primeri, i okršajima Reala i Barcelone, od finansijskih eksperata stiže nešto drugačija vijest

Naime, na ekonomskom planu, La Liga je stagnirala, u nešto većoj mjeri nego li je to engleski Premiership, dok su Bundesliga i francuska Ligue 1 poprilično likvidne.

Renomirani ekonomista, Jose Maria Gay, izrazio je veliku zabrinutost zbog stanja u kojem se nalazi Primera, budući da su Real i Barca jedini timovi koji napreduju u posljednjih pet godina, dok ostali timovi ''debelo'' kaskaju.

''Primera ni u kom slučaju ne ide naprijed. Real i Barca da, ali svi timovu su pretežno u istoj situaciji kao i prije pet godina kada smo vršili analize'', kazao je Gay reporterima. ''Ako mene pitate, španski fudbal umire. Čitavih pet godina su iza Bundeslige i Ligue 1, a to su prvenstva koja treba da posluže kao uzor'', riječi su ekonomskog eksperta.

''Ono što mogu potvrditi jeste da će Premiership u finansijskom smislu doživjeti bankrot. Zasnovan je na vlasništvu, a finansijski gubici su povezani sa holding kompanijama'', dodao je Gay, kazavši da je fudbal prava slika ekonomije jedne države.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke