Scsport.ba > Ino fudbal > Čampara nastavio u Americi ondje gdje je stao u Omladinskoj PL BiH

Čampara nastavio u Americi ondje gdje je stao u Omladinskoj PL BiH
Čampara u dresu Lyon Collegea

Tri pogotka iz četiri udarca u okvir gola

Čampara nastavio u Americi ondje gdje je stao u Omladinskoj PL BiH


Autor: Sport Centar
Datum:

Edin Čampara, mladi bosanskohercegovački napadač i nekadašnji član juniorskog tima Sarajeva, nastavio je u Americi ondje gdje je stao u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Čampara pruža odlične partije u timu Lyon Collegea, a proglašen je i najboljim ofanzivcem za prošlu sedmicu u Američkoj srednjozapadnoj konferenciji. Prošle sedmice postigao je tri pogotka u dvije utakmice.

Prvo je Čampara postigao dva pogotka i upisao asistenciju u pobjedi Lyona nad NCCA od 4:0, da bi nakon toga postigao i pogodak protiv Texasa u pobjedi svog tima od 7:0. To je bilo dovoljno da bude proglašen ofanzivcem sedmice.

Zanimljivo, nekadašnji član juniorskog tima Sarajeva, u pomenute dvije utakmice uputio je samo deset šuteva, od čega su četiri išla u okvir gola, a tri su zatresla protivničku mežu.

Podsjetimo, Čampara je zapao za oko Mitchu McKayu, treneru fudbalskog tima Lyon Collegea, a zbog uspjeha u školi dobio je i besplatno školovanje na ovom prestižnom koledžu, te je ovog ljeta fudbalsku karijeru nastavio u Americi.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke