Scsport.ba > Ino kosarka > Teletović bi bilo gdje drugo vrijedio više nego u Netsima

Teletović bi bilo gdje drugo vrijedio više nego u Netsima
Mirza Teletović

From Russia With Dunk

Teletović bi bilo gdje drugo vrijedio više nego u Netsima


Autor: Sport Centar
Datum:

Tim Brooklyn Netsa, za koje će od naredne NBA sezone nastupati i Mirza Teletović, kapiten naše reprezentacija, važi za ekipu koja ima ''najdublju'' klupu koja najmanje košta

Netsi su uz preseljenje u Brooklyn iz New Jerseya potrošili 20 miliona dolara na Joe Johnsona, 17 miliona na Derrona Williamsa, 14 za Brooka Lopeza, 12 na Krisa Humphriesa i 10 na Geralda Wallacea, stoga je za klupu ostalo jako malo novca.

Ipak, košarkaški portal From Russia With Dunk tvrdi da su Netsi fenomenalno prošli, pogotovo po pitanju Mirze Teletovića.

''Netsi su za Mirzu Teletovića dali tri miliona dolara, a on je igrač koji je bilo gdje drugo, mogao uzeti više novca'', piše na pomenutom portalu. Uz našeg kapitena, Netsi na klupi imaju jop 1.5 miliona dolara vrijednog Reggie Evansa, dok su ostali košarkaši manje-više pod veteranskim, jednogodišnjim ugovorima.

Inače, pomenuti portal navodi da je kompletna početna postava Netsa plaćena više nego što vrijedi, ali to su bili neki uslovi, koji su se morali zadovoljiti. Primjera radi, Derron Williams nebi obnovio ugovor da Netsi nisu akvizirali Joe Johnsona, a obojica imaju maksimalne ugovore.

Ni Gerald Wallace nebi ostao u timu da mu nisu dali više novca nego što zaslužuje. Bilo kako bilo, kompletna klupa reformiranog tima iz Brooklyna vrijedi oko 9 miliona dolara, a za tako ''male'' novce, važi za jednu od jačih u ligi.

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke