Scsport.ba > Formula 1 > Stanje Michaela Schumachera je isključivo privatna stvar

Stanje Michaela Schumachera je isključivo privatna stvar

Demant iz porodice

Stanje Michaela Schumachera je isključivo privatna stvar


Autor: Sport Centar
Datum:

Zdravstveno stanje bivšeg njemačkog pilota Michaela Schumachera bilo je i ostat će strogo privatna stvar, rekla je Sabine Kehm menadžer njegove porodice.

Gotovo tri godine nakon skijaške nesreće koju je sedmostruki prvak Formule 1 doživio, informacije o njegovom zdravstvenom stanju su minimalne. Ni u budućnosti neće biti bilo kakve informacije o ovom slučaju jer je u pitanju "privatna stvar" bivšeg vozača Formule 1, rekla je Kehm u izjavi za medije.

"Mi smo svjesni da informacije neće biti plasirane, iako je za neke to teško shvatiti, ali se moraju ponašati u potpunosti sa mišljenjem Michaela i njegove porodice i cijenimo vaše razumijevanje", dodala je menadžerica.

U posljednjih nekoliko sedmica, Schumacher je aktivan na internetu, a njegovim profilima na Facebooku i Twitteru, upravljaju njegovi najbliži. To je bio razlog da se pojave neke informacije o zdravstvenom stanju Schumachera, koje su odmah i demantovane. Mnogi tabloidi, ali i ozbiljni mediji počeli su da pišu kako je kreiranje profila na Facebooku dobra vijest koja bi mogla sugerirati da je legendarni vozač u dobrom stanju.

Schumacher pretrpio ozbiljnu skijašku nesreću 29. decembra 2013. godine u francuskim Alpama, nakon čega je proveo nekoliko mjeseci u izazvanoj komi u bolnici u Grenoblu.

Schumacher se probudio iz kome u junu 2014. godine i prebačen je u kliniku za rehabilitaciju u Lausanni (Švicarska).

Autor: Sport Centar Datum:

Facebook preporuke