Sport Centar

Vidovdanska trka: Brčko spremno da ugosti najbolje svjetske atletičare

Sve je spremno za još jednu, 21. Vidovdansku trku u Brčkom. Organizatori su nakon otvaranja prijavnih mjesta, istakli da ove godine očekuju oko 5.000 učesnika koji će se takmičiti u 16 različitih kategorija. Kao i prethodnih godina, na stazi u Brčkom, pojavit će se najzvučnija svjetska imena atletike.

Vidovdanska trka: Brčko spremno da ugosti najbolje svjetske atletičare

I ovogodišnja Vidovdanska trka, ima humanitarni karakter. Pored glavne trke od 10 km, tradicionalno će biti organizirana i trka zadovoljstva od 2 km, čija će “startnina” biti uplaćena lokalnom Crvenom krstu.

– Pozivamo sve još jednom, da se prijave na trku dva kilometra. Minimalna sredstva od 10 maraka startnina idu na račun CK u Brčkom, a ta sredstva će biti strogo kontrolisana, namjenski trošena za doručak, užine u dječijim vrtićima i osnovnim školama u Brčkom – kazao je direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević.

Također je istakao da i ovogodišnju trku podržavaju sve gradske službe, policija, javno zdravstvo, komunalna preduzeća te 400 volontera.

Na trci zadovoljstva dugoj 2 kilometra, kao i u puzanju beba, neće biti ceremonije proglašenja pobjednika. Organizatori su za sve učesnike osigurati medalje, smatrajući da je potrebno nagraditi svakoga od njih.

Prijave za 21. Vidovdansku trku su u toku i traju do 12.00 sati u Brčanskom Omladinskom centru.

Piter Langat iz Kenije i Belajneš Cegaje iz Etiopije favoriti su u svojim kategorijama na Vidovdanskoj trci u Brčkom.

U ženskoj konkurenciji, Belajneš Cegaje bit će teško pobijediti. Lični rekord te dvadesetogodišnjakinje je 32.09, a u ovoj godini već ima osvojena dva prva i jedno drugo mjesto, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

atletikavidovdanska trka
KOMENTARI

KOMENTARI