Sport Centar

VIDEO: Protiv snijega i leda: Sarajevo rutinski do trijumfa na teškom terenu u Vitezu

Ekipa Sarajeva je rutinski došlo do nova tri boda i to u veoma teškim uslovima, protiv snijega i leda, koji su vladali na terenu u Vitezu.

VIDEO: Protiv snijega i leda: Sarajevo rutinski do trijumfa na teškom terenu u Vitezu

Već u prvim minutama bilo je jasno kakav će scenarij ponuditi utakmica Viteza i Sarajeva.

Već u drugoj minuti Mersudin Ahmetović je u odličnoj šansi, ali pogađa vanjski dio mreže nakon što je zaobišao golmana Viteza Badrova. No, četiri minute kasnije prvi strijelac Premijer lige BiH se iskupio i postigao gol za vodstvo bordo tima. Odlično ga je uposlio Rahmanović, koji je prethodno uspješno prevario Badrova.

Nešto kasnije, tačnije u 15. minuti, Sarajevo udvostručuje prednost. Nakon što je slobodan udarac loše izveo Sarić, na odbijenu loptu natrčava Bekić i sa nekih 17-18 metara pogađa donji ugao gola Viteza.

Do odlaska na odmor Ahmetović propušta još jednu dobru priliku, ali niko u bordo sastavu ne žali za tim s obzirom na dobru igru i komfornu prednost.

Drugo poluvrijeme serviralo je nešto mirniji tempo, ali ponovo uz inicijativu gostiju. Do zaključenja ubjedljivog trijumfa od 3:0 Sarajevo stiže u 76. minuti. Ponovo pogađa Ahmetović, kojem je to 13. gol ove sezone u PLBiH.

Do kraja još nekoliko poluprilika za Sarajevo, koje mirno privodi susret završetku.

Vitez – Sarajevo 0:3 (Ahmetović 6’ i 76’, Bekić 15’)

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Zukić, Karić, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mujakić, Stanojević, Adukor, Rahmanović (Radovac), Velkoski (Herić), Sarić, Ahmetović.

fksarajevonkvitez
KOMENTARI

KOMENTARI