Sport Centar

Velkoski: Sretan rođendan, mangupe, biti dio tebe je najbolje što sam doživio

Fudbalski klub Sarajevo danas, 24. oktobra, slavi 71. rođendan. Na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine, u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu došlo je do spajanja Udarnika i Radnika u novo društvo, koje je zvanično nazvano Torpedo. Nedugo zatim, SD Torpedo ime mijenja u Sarajevo, koje je ostalo nepromijenjeno do danas.

Velkoski: Sretan rođendan, mangupe, biti dio tebe je najbolje što sam doživio

U fudbalskoj ligi bivše Jugoslavije, Sarajevo je u dva navrata osvajalo trofej prvaka, čime su ”bordo-bijeli” najuspješniji bosanskohercegovački klub u tadašnjem prvenstvu. Fudbalski klub Sarajevo osvajao je i titule prvaka Bosne i Hercegovine, ukupno tri puta, te pet trofeja osvajača Kupa. Osim u nacionalnim takmičenjima, FK Sarajevo zabilježio je značajne uspjehe na međunarodnoj sceni u toku uspješne historije.

Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sarajevo prisjetio se najljepših trenutaka u bordo dresu.

”Mnogo je zaista bilo trenutaka u Fudbalskom klubu Sarajevo za mene, koje mogu izdvojiti da ih se rado sjećam. Imao sam tu čast i priliku da osvojim titulu Jugoslavije u dresu Sarajeva kao igrač, a kasnije sam i kao trener osvojio titulu Bosne i Hercegovine. To ostaje baš dugo čovjeku u pamćenju, ali je bilo i drugih dešavanja, utakmica… Bilo je i onih u kojima nisam igrao ili koje nisam vodio, a koje pamtim. Sarajevo – Hamburg, Sarajevo – Anderlecht, to su bile vrhunske utakmice. Naravno, pored osvojene titule kao trener, tu su i evropske utakmice, koje se ne mogu zaboraviti. Nadam se i svim srcem Sarajevu želim blistavu budućnost i svima koji vole naš klub želim čestitati 71. rođendan”, rekao je Musemić za oficijelnu Internet stranicu FK Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također, rođendansku čestitku je uputio i Predrag Pašić, legendardni fudbaler Sarajeva i šampion Jugoslavije, kao i Fuad Muzurović, Emir Obuća, Muhamed Alaim, Vule Trivunović, i drugi…

“Podizanje šampionskog pehara je nešto nezaboravno. To je najljepši trenutak u dresu mog Sarajeva i koristim priliku da svima, koji vole naš klub, poželim sretan 71. rođendan”, kazao je Pašić.

Krste Velkoski, makedonski internacionalac i današnji prvotimac Sarajeva nije ponikao u borbo klubu. No, kako tvrdi, njegova ljubav prema grbu Sarajeva je velika.

“Sretan rođendan, mangupe. Biti dio tebe i ginuti za tvoj dres je nešto najljepše i najbolje što sam doživio u karijeri do sada. Kolektivu našeg kluba, navijačima, želim puno radosti i ispred tima mogu reći da ćemo učiniti sve, da ovu godinu učinimo uspješnom”, istakao je Velkoski.

fksarajevohusref musemickrste velkoskipredrag pasic
KOMENTARI

KOMENTARI