Sport Centar

Velimir Gašić o novom selektoru BiH: Ne čudi me što je Vujošević već povukao neke poteze

Nakon što je novi selektor košarkaške reprezentacije Duško Vujošević izjavio da u stručnom štabu želi vidjeti svog nekadašnjeg pomoćnika iz Partizana Velimira Gašića, oglasio se i aktuelni trener tuzlanske Slobode.

Velimir Gašić o novom selektoru BiH: Ne čudi me što je Vujošević već povukao neke poteze
FOTO: Gašić i Vujošević: Sarađivali u beogradskom Partizanu

Gašić je u izjavi za “Dnevni avaz” istakao da je već obavio razgovore s Vujoševićem i predstavnicima Košarkaškog saveza BiH te naglasio kako njegova želja nije sporna, ali da se u ovom trenutku želi koncentrirati na klupske obaveze u Slobodi s kojom bilježi dobre rezultate:

“Bit će vremena za razgovor o reprezentaciji, ali sama činjenica da je Vujošević prihvatio da vodi BiH je veoma dobro okolnost. To je odličak izbor koji je napravio Upravni odbor KSBiH. Vujošević je sistematičan, njemu je bitno da stručni štab čine ljudi od znanja i integriteta i mene ne čudi što je već povukao neke poteze”, kazao je za “Dnevni avaz” Velimir Gašić.

Ipak, trener Slobode ističe kako jedna osoba, pa makar to bio i stručnjak Vujoševićevog ranga, sama ne može postići mnogo, bez prave podrške:

“Košarka zahtijeva mnogo kompleksniji pristup. od kljulnog značaja nije to što je KSBiH postavio Vujoševića, jer niko se ne treba kriti iza jednog imena, koliko god zvučno bilo, nego napraviti dobar koncept, koji će imati pravu podršku i sportskih i političkih struktura”, zaključuje Gašić, kojem bi se u stručnom štabu reprezentacije, prema nezvaničnim informacijama, trebao priključiti i selektor naših zlatnih kadeta, Josip Pandža.

dusko vujosevickosarkaska reprezentacija bihksbihvelimir gasic
KOMENTARI

KOMENTARI