Sport Centar

Veliko priznanje za BiH: Jedan od najzahtjevnijih duatlona na svijetu kreće iz BiH

Britanski trojac Guy Hacking, Rob Martineau i Tom Stancliffe, osnivači vodećeg britanskog brenda za prirodnu prehranu sportista i atletske zajednice TRIBE, dolaze danas u Bosnu i Hercegovinu, odakle će krenuti na jedan od najzahtjevnijih duatlona na svijetu ''Run for Love II''.

Veliko priznanje za BiH: Jedan od najzahtjevnijih duatlona na svijetu kreće iz BiH

Na putu dugom 2.000 km, koji vodi preko devet zemalja, pridružiće im se oko 250 entuzijasta, trkača i biciklista, a sve u cilju podizanja svijesti o problemu trgovine ljudima i prikupljanja sredstava za pomoć britanskim organizacijama koje se bave suzbijanjem modernog ropstva.

Duatlon ”Run for Love II” će krenuti iz Rostova u petak, te nakon prolaska kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Holandiju, Belgiju i Francusku, završiti u Londonu 16. jula.

Tim povodom britanski ambasador u BiH Edward Ferguson će večeras upriličiti prijem za britanske goste gdje će se upoznati s nekim od bh. sportista kao i predstavnicima domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje rade na suzbijanju trgovine ljudima, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

bihduatlon
KOMENTARI

KOMENTARI