Sport Centar

Veliko iskušenje za Edina Puhala: U meču karijere bori se za WBC titulu

Bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki 15. decembra u njemačkom gradu Furth im Wald boksat će za WBC titulu.

Veliko iskušenje za Edina Puhala: U meču karijere bori se za WBC titulu

Puhalo je prije dvadesetak dana dobio poziv da se bori za prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC, što je prihvatio i prije nekoliko dana potpisao je i ugovor za meč. Ime njegovog protivnika bit će uskoro poznato, a odredit će ga WBC asocijacija.

Dobio sam veliku šansu i želim je iskoristiti. Naporno treniram i spremam se za ovaj meč karijere. Svjestan sam da ću imati najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri, ali sam spreman suočiti se sa tom činjenicom i pokušati po prvi put u historiji BiH osvojiti titulu WBC prvaka, što do sada niko nije uspio.  Treniram u svom kampu Iron Puki Boxing sa svojim timom, na čelu sa trenerom Narcisom Kalajdžićem– kaže Iron Puki te ističe veliku podršku i zasluge njegovog menadžera Dalibora Bana koji je sve organizirao i koji vodi njegovu karijeru u profesionalnom boksu.

Podsjetimo, Puhalu će ovo biti 15. profesionalni meč. Posljednji je imao 14. oktobra u Ljubljani, kada je nokautom pobijedio Adama Gyorkosa i na taj način dobio priliku za borbu za WBC titulu.

Nadam se da ću uspjeti pobijediti, jer sam, hvala Bogu, u odličnoj formi i sigurno je da ću dati svoj maksimum u tom meču. Očekujem podršku države u ovoj veoma važnoj borbi, i nadam se da će imati sluha i da će me podržati. Veliko hvala i svim mojim sponzorima i medijima koji prate i podržavaju moj rad– naglašava odlični bokser.

Napomenimo da će meč direktno prenositi kanal Fight24, a najvjerovatnije i jedna od naših televizija, sa kojima traju pregovori oko prijenosa.

edin puhaloiron puki
KOMENTARI

KOMENTARI