Sport Centar

Veležov Argentinac Dario Ferreyra: Uzor mi je Messi, trenirao sam sa Tevezom i Gagom

Udaljenost između Mostara i argentinske prijestonice Buenos Aires iznosi 11.578 kilometara, a upravo toliki put prevalio je Dario Ferreyra kako bi se bavio onim što najviše voli - fudbalom.

Veležov Argentinac Dario Ferreyra: Uzor mi je Messi, trenirao sam sa Tevezom i Gagom

Udaljenost između Mostara i argentinske prijestonice Buenos Aires iznosi 11.578 kilometara, a upravo toliki put prevalio je Dario Ferreyra kako bi se bavio onim što najviše voli – fudbalom.

Mladi Argentinac (21) ponikao je u slavnom Boca Juniorsu, a iz drugog tima južnoameričkog giganta stigao je u Velež, jedan od najvećih bh. klubova.

“Stigao sam u velež, jer sam želio igrati, sakupljati minute na terenu. Znao sam da dolazim u jedan od najpopularnijih klubova Bosne i Hercegovine”, kazao je za Dnevni avaz desni bek iz Argentine.

Za Velež je debitovao na Otoci, protiv Olimpika.

“Znao sam da se igra na intenzivnom nivou, da se mnogo trči i da je igra čvrsta. Od bh. igrača znam za dvojicu, a to su Miralem Pjanić i Edin Džeko. Mostar mi se čini kao prekrasno mjesto. Ima mnogo dijelova gdje se može uživati. Sve ono što sam vidio je prekrasno, baš kao i ovdašnje djevojke”, govori Ferreyra.

Uzor mu je, ističe, slavni Lionel Messi, a imao je čast upoznati neke velikane argentinskog fudbala:

“Upoznao sam sjajne igrače, poput Carlosa Teveza i Fernanda Gaga. Imao sam sreću da s njima treniram nekoliko puta”, kaže Veležov Argentinac.

boca juniorscarlos tevezdario ferryrafkvelezmostarlionel messi
KOMENTARI

KOMENTARI