Sport Centar

Večer iznenađenja na Business ligi: Pokop remizirao sa BH Poštom, Bazeni Otoka savladali TVSA

Večeras su u Dvorani ''Amel Bečković '' u Vogošći odigrana četiri susreta 10. kola SC Business lige.

Večer iznenađenja na Business ligi: Pokop remizirao sa BH Poštom, Bazeni Otoka savladali TVSA
FOTO: Edin MEMIĆ / SCsport.ba

Večeras su u Dvorani ”Amel Bečković ” u Vogošći odigrana četiri susreta 10. kola SC Business lige.

Noć su remijem otvorili Tržnice Sarajevo i Securitas, da bi u drugom meču BBI Banka savladala ekipu Klasa. Prvo večerašnje iznenađenje napravio je Pokop koji je odigrao neriješeno sa BH Poštom, da bi drugo iznenađenje napravili Bazeni Sarajevo savladavši TVSA.

Tržnice Sarajevo – Securitas 3:3 (Džanković, Huskić / Haskić x3)

Veoma zanimljiv susret odigrale su Tržnice i Securitas. Gosti su preko Haskića stigli do brzog vodstva, da bi u 4. minutu susreta ovaj igrač povisio na 2:0. Do kraja poluvremena obje ekipe su igrale čvrsto, a Tržnice su pred kraj prvog dijela igre stigle do smanjenja rezultata, a strijelac pogotka bio je Džanković.

U drugom poluvremenu domaći su preko Huskića poravnali rezultat, da bi večeras raspoloženi Haskić po drugi put na meču Securitas doveo u prednost. Gosti su sve do dvije minute prije kraja susreta čuvali stečenu prednost, ali nakon odlične akcije Tržnica odbrana je kapitulirala, te je Huskić svoju ekipu doveo do novog poravnanja, ali i postavio konačan rezultat meča na 3:3.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat, Haskić.

Klas – BBI Banka 4:7 (Bolban Ed., Boloban El., Boloban F., Alić / Čavčić x2, Šahinović x3, Kadrić, Mahmutović)

Meč koji je označen kao derbi kola je opravdao očekivanja, te smo vidjeli čak 11 pogodaka, a BBI Banka je stigla do pobjede i priključila se borbu za play-off.

BBI je od samog starta meča krenula ofanzivno pa preko Šahinovića u dva navrata, stižu do prednosti od 2:0. Nakon toga ekipa Klasa se malo priprala, pa preko Boloban Eldina stižu do smanjenja rezultata. Međutim, BBI Bank se nije zaustavio, pa su preko Čavčića i Kadrića stigli do 4:1, da bi Bolovan Edis pred kraj poluvremena postigao pogodak, te se sa 4:2 otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu BBI Banka je čuvala prednost, a do kraja su Čavčić i Šahinović postigli po još jedan pogodak, dok su sa druge strane Alić i Boloban Faris bili sigurni. Utakmicu je svojim pogotkom zaključio Mahmutović i tako BBI Banci donio pobjedu od 7:5.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić, Mahmutović.

BH Pošta – Pokop 2:2 (Janjoš / Glasić, Korda)

BH Pošta je u ovaj susret ušla bez pravog golmana, te je na gol stao korpulentni Tahirović, dok je Pokop ušao sa velikom motivacijom jer igraju protiv renomiranog protivnika.

Velika želja Pokopa se vidjela u prvom poluvremenu kada su ekspresno preko Glasića i Korde stigli do prednosti od 2:0. Pošta je do kraja poluvremena pokušala ugroziti gol Hreše, ali nisu uspjeli, pa se na odmor otišlo sa vodstvom Pokopa od 2:0.

Poštari su se u drugom poluvremenu oporavili od šoka, pa su krenuli mnogo ofanzivnije ka golu protivnika, te preko Janjoša smanjuju prednost Pokopa. Pokop je nakon primljenog pogotka krenuo napadati, ali danas fenomenalni Tahirović je osujetio njihove udarce, a u 33. minutu Janjoš je ponovo pogodio, te tako poravnao rezultat na 2:2.
Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te su Pošta i Pokop na kraju podijelili bodove.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

Bazen Otoka – TVSA 5:3 (Simonović, Subašić, Bašić, Smajović x2 / Osmanagić, Šabeta x2)

Bazen Otoka je od samog starta utakmice krenu silovito pa preko Simonovića i Subašića stižu do prednosti od 2:0. TVSA je teško dolazila do šansi, ali ipak su do kraja poluvremena uspjeli poravnati rezultat, a strijelci su bili Osmanagić i Šabeta.

U drugom poluvremenu Bazeni su ponovo iznenadili Kantonalce, ovaj put strijelac pogotka bio je Bašić. Međutim, njihova radost nije dugo trajala pa je TVSA preko Šabete ponovo stigla do poravnanja.

U 31. minutu nakon sjajne akcije, Bazeni stižu do novog vodstva, a strijelac novog vodećeg pogotka bio je Smajović. TVSA se nakon primljenog pogotka odlučila sve karte baciti u napad, ali su tako otvorili prostor u odbrani što u 37. minutu koristi Smajović i drugim pogotkom na meču donosi Bazenima pobjedu od 5:3 na ovom meču.

Bazen Otoka: Deljković, Sarač, Smajević, Velić, Janjoš, Subašić, Muharemović, Bašić, Sinanović, Krajišnik, Bešlija, Feriz.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

10 kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI