Sport Centar

Već briljira u Ciboni: Mladi košarkaš iz BiH plijeni pažnju evropskih velikana

Podneblje Bosne i Herccegovine je u svojoj historiji dalo nekoliko nevjerovatnih košarkaša koji su obilježili igru pod obručima u Evropi, a sličan primjer bi mogao biti mladi Stipe Dugandžić koji sa 13 godina nastupa za Cibonu.

Već briljira u Ciboni: Mladi košarkaš iz BiH plijeni pažnju evropskih velikana

Rođeni Ljubušak je prije nekoliko dana napunio 13 godina, a od lani je član slavne hrvatske Cibone, gdje je etiketiran kao vanserijski talenat i košarkaš koji bi u budućnosti mogao biti planetarno popularna zvijezda.

Riječ je o plejmejkeru koji već plijeni pažnju velikana evropske košarke, te momku koji bi, ispravnom selekcijom i skautingom čelnika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, u budućnosti mogao biti lider u bh. nacionalnom timu.

“San svakog košarkaša je biti članom velike momčadi kakva je Cibona. Meni se ta želja ispunila s 12 godina. Prezadovoljan sam prijemom u Cibonu, od saigrača do trenera Tomasa, Samca i Marića i svih drugih koji vode klub. Zadovoljan sam igrama u oba uzrasta jer nastupam za 2004. godište i mlađe, te 2003. i starije”, istakao je u razgovoru za “Ljubuški.net”.

aba ligacibonastipe dugundzic
KOMENTARI

KOMENTARI